I gulvet med tenna først

Det har skjedd før. Jeg får akutt magevond, vondt av det uholdbare slaget. I håp om å sende vondtene dit de hører hjemme, går jeg ut på do, setter meg og da er det altså at jeg besvimer. Første gang det skjedde var da vi bodde i Langfjordhamn for nesten tretti år siden. Den gangen stupte jeg inn i vaskemaskinen og slo meg i hodet.

Egentlig er det ikke noe å mase med, men i dag tenkte jeg at jeg skulle være akkurat så klam og privat som vi bloggere visstnok er. Jeg skal dele både dobesøk og nærgående bilder av kroppsdeler med dere. Jeg får disse mageanfallene veldig, veldig sjelden, – sjeldnere enn en gang i året. Besvime gjør jeg anda sjeldnere, kanskje har det skjedd fire – fem ganger. En av dem var i natt. Da jeg la meg, kjente jeg at det kom snikende, og så vandret jeg litt mellom badet og soverommet, la meg på det varme badegulvet, sov litt innimellom, gikk på do, omtrent sånn som du har det når du har magevondt. På et eller annet tidspunkt i natt kjente jeg at hodet ble tomt, og jeg visste hva som skulle skje. Jeg har en forestilling om at jeg kom meg ned på kne, men mer husker jeg ikke.

Det er en merkelig, litt ekkel følelse å våkne opp etter en sånn besvimelse. Jeg lurer faktisk på hvem jeg er og hvor jeg er. I natt tok det lang tid å komme opp av bevisstløshetssøvnen, og noe av det første jeg ble meg bevisst var at jeg hadde noen smuler i munnen. Nå i ettertid skjønner jeg at jeg antagelig har slått haka mi i flisegulvet da jeg stupte framover. Slaget har fått tennene i undermunnen til å slå opp i overmunnen. Der røk en av fortennene mine, og smulene jeg kjente da jeg våknet var rester av tanna mi. Heldigvis er det meste igjen, men her kommer nok tannlegen til å få til sukker på grøten.

I dag har jeg følt meg rar i kroppen. Hjernen min er liksom kald. Alt jeg spiser smaker litt metall. Både haka og fortennene mine er ømme, tanna kjennes rufsete når tunga mi kommer borti den.

Mon tro om det ikke hjelper å spise litt Ben&Jerry-iskrem?

15 responses to “I gulvet med tenna først

 1. Jo, helt sikkert 🙂
  Og ikke minst ta deg litt mer av deg selv. Er bare du som kan det, vet du 🙂

 2. Kjære, søte du. Er det ikke på tide å ta en telefon til legevakta?

  • Har vel ikke noe å gjøre på legevakta med en kløyva tann. Hva i all verden skulle de gjøre med den? De har nok annet å gjøre. Jeg er helt fin, jeg. Bare litt urven.

 3. Stakkels dig, men jeg synes det er lidt voldsomt, at du besvimer.

 4. Huff og huff og stakkars deg!

  • Takk for omsorgen, Børge. Jeg kan skrive om verdensfreden og økonomien uten at jeg får en kommentar, men en skarve besvimelse tenner virkelig folket. Det er alltid godt å sutre litt.

 5. Kjenner meg igjen i dette her altså! Jeg har nemlig også besvimt på samme måte som du snakker om noen ganger. Her var det rett og slett eggeallergi som var årsaken til de voldsomme magesmertene som igjen ga blodtrykksfall og turer i bakken.. Har ikke besvimt på denne måten på lenge nå *bank i bordet*. Fysj så ekkelt det er!! God bedring!

  • Et kjapt blodtrykksfall er nok grunnen, ja, kariannebk. Det er så sjelden dette her, at det ikke er noe å mase om. Hadde det ikke vært for tanna som er ganske medfaren, hadde hele saken vært glemt for lenge siden her i huset.

 6. Jeg er enig med deg, Hege, så lenge du besvimer så sjelden og det er relatert til kolikk du kjenner igjen, og du føler deg ikke svimmel og kjekk etterpå, så er det ikke nødvendig med legevakten. God bedring med gebisset 😉

  • Klart du er enig med meg, 9na. Det er nettopp gebiss jeg er livredd for, men i morgen ringer jeg tannlegen, og så blir det orden på sakene, – om ikke på visakortet.

 7. Sikke noget – rigtig god bedring! Jo, jeg er helt sikker på, det hjælper at spise lidt Ben&Jerry-iskrem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s