Snekker i 16 iskalde grader

Når jeg ser på de første bildene fra da snekkeren begynte på taket vårt, skjønner jeg hvor lenge han har holdt på. Samtidig vet jeg at det ikke er mer enn åtte uker siden han begynte. Da var det fortsatt sommerblomster i hagen og blader på noen av trærne. Nå er det mer enn iskaldt dag etter dag, og jeg tenker at det må være tøft å holde på der oppe i kulda.

Selv insisterer han på at det går fint, selv om gradestokken kryper ned mot både ti og femten kuldegrader. Han er godt kledd, og selv om han har nøkkel til huset vårt, ser det ikke ut til at han går inn for å spise en gang. Han er ferdig med selve hovedtaket for lenge siden. Nå står det der og venter på taksten. Siden snekkeren jobber alene, kommer han til å sørge for at all taksten kommer samtidig. Jeg regner med at de løfter den på plass opp på taket, sånn at han bare kan spre den ut.

Så langt er vi veldig fornøyde med den jobben han gjør. Vi kan ikke se annet enn at han gjør alt som det skal gjøres, og resultatet blir pent og ordentlig, – til og med kinaknekken på forkantborda er harmonisk og fin.

Det er en stor jobb, og den tar sin tid. Akkurat det spiller ingen rolle for oss. Vi har fått et fast anbud, så for oss haster det ikke. Den eneste variabelen i anbudet var arbeidet med råte i det gamle undertaket. Akkurat det visste vi ikke noe om på forhånd, men heller ikke det er så mye å diskutere. Det som var råttent måtte skiftes. Regninga på den delen fikk vi for noen uker siden, og hva skal jeg si? Det kunne vært bedre, – men det kunne også vært verre. Snekkeren skal også leve, og for oss er det bare å betale. Pengeplanta vår var ikke helt enig i den vurderingen. Det er synd jeg ikke tok bilde av den slik den så ut i sommer, .- stor og frodig. Nå er det ikke filla igjen av den, – og det sier i grunnen det meste om innholdet i sparekontoen vår i disse tider.

Da vi kom hjem fra jobben her en dag, var snekkeren i gang med å sette tak på den gamle, fæle verandaen. Thv fikk det travelt med å varsle naboer og få de nødvendige underskriftene, og nå er det i orden.

Denne uka har tilbygget fått vegger og tak. Foreløpig ser det litt stolprete ut, men bare vent til du får se det ferdig. Med forkantbord og kinaknekk kommer det til å bli veldig pent. Utfordringa nå er hva slags vindu vi skal ha. Før snekkeren hadde satt opp veggene, fant Thv og jeg et lite vindu vi mente kunne passe. Nå tror vi det blir for lite, og Thv har visst blitt enig med snekkeren om at han skal vurdere vindusstørrelsen sånn at det ser harmonisk og pent ut. Vi stoler på ham. Helt bra blir det uansett ikke. Vinduet i første og andre etasje kommer til å være forskjøvet i forhold til hverandre. Sånn må det bare bli foreløpig. Vi vurdere uansett å gjøre noe med vinduet i første etasje ved en senere anlendning.

Vi må jo ha noen nye prosjekter å se fram til.

Reklamer

10 responses to “Snekker i 16 iskalde grader

 1. Blir så bra så 🙂

 2. Ser veldig koselig ut. Hele huset mener jeg,

  • Takk, 9na. Vi er glade i det, og det kler denne årstiden. Likevel drømmer jeg av og til om noe moderne med store vinduer og praktisk vaskerom som ikke ligger i kjelleren.

 3. Det høres fryktelig kaldt ut! Og det er sikkert enda litt kaldere der opp på taket … Jeg er glad jeg ikke er snekker!

 4. Han klager ikke fordi der ikke er nogen at klage til 🙂 Men han gør det godt. Jeg gætter på at han (som Kamelryttersken skrev hos mig en gang) har rustet sig med thermovanter eller gode arbejdshandsker og en rigtig god thermo-dragt!

  • Han er godt kledd, Donald, men han har da noe å klage til. Han kunne sutre litt til meg om han ville. Jeg regner med at han tenker som oss andre når han møter de minst hyggelige sidene ved yrket sitt: It goes with the job.

 5. And is that a little storage room or attic that you are buiding on the old ugly porch? ( did not think it was that ugly myself!)

  • Yes, Amanda, it’s a storage room, – and the smallest ever. Thv has a plan though. We also see it as a tiny room to put the washing mashine and the dryer. Now we have to carry all the laundry down to the basement to wash it,. – and then carry it upstairs again when it’s clean. Just now we are short of money, the roof is an expencive experience, so it will have to wait.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s