De siste feriedagene

Det synger på siste verset av ferien for oss lærere også nå. Jaggu på tide, tenker kanskje du, – og det tenker jeg også. Denne siste uka er ofte den beste. Nå gjelder det å suge de siste restene ut av fridagene, og det er nettopp det vi gjør. Vi sitter oppe til midnatt, står opp i nitida og nyter hvert sekund i mellom.

Det meste foregår her hjemme i hagen. Vi er ute stort sett hele tiden. Henrik har kommet hjem noen dager, og det har gitt hagen en ekstra attraksjon for oss. Det er ikke så ofte vi har ungene våre hjemme flere dager i strekk.

Selv om vi for det meste holder oss innenfor hagegjerdet, er vi ikke ensomme. Hver dag stikker noen innom for å slå av en prat. Det liker vi veldig godt. Her er det mamma og en venninne som har tatt turen.

Og så jobber vi. Det blir ikke så mye lønnsarbeid, men mer at vi hengir oss til praktiske ting av det slaget vi liker å holde på med. Jeg luker, vanner, graver, feier og maler stoler. Thv legger sten, men aller helst polerer han biler. I dag har han brukt timesvis på fire felger som skulle vaskes, renses og poleres. Nå sitter han her foran TV og gnikker og gnur som om de skulle være gjort av det reneste gull.

Det er forresten ikke helt riktig at vi ikke bedriver lønnsarbeid. Det føles bare ikke sånn. Den observante leser vil se at det ligger opptil flere skolebøker rundt om i rotet på gresset på bildet under her. Det er bare det at de ikke føles som jobb å sitte i skyggen med en spennende historiebok.

Mat må vi ha, og den spsier vi for det meste i utestua. Vi lager salater og griller kalvekjøtt. Det burde du prøve. Mørere kjøtt finnes ikke.

Når ungene tar med seg våre svigerbarn hjem, begynner jeg å kjenne at jeg har fått dobbelt så mange voksne barn i familien. Det liker jeg veldig godt. Hvis to er bra, må jo fire være dobbelt så fint.

Det er deilige dager, og ennå har vi noen igjen. Utover i uka blir det mer hektisk. Henrik og kjæreste-Marthe flytter inn i felles leilighet til fredag. Da skal vi trå til og hjelpe dem med flyttelasset. I helgen er det noen små og store som skal feires, – men mest av alt skal vi fortsette med våre puslerier her rundt teltene.

Det setter Gustav pris på.

Reklamer

4 responses to “De siste feriedagene

  1. Hei, jeg er enig med deg at bloggen din har blitt litt ukjent. Det der er såå irriterende! Blogspot tulla med meg for et par uker siden også, plutaselig var alt endret og jeg måtte endre alt tilbake og det tok så lang tid at … Fysj.

  2. Nå har Marthe fiksa på den, så den ser mer normal ut. Hurra! Ser at kommentarene fortsatt har for liten skrift, men hun har sagt at jeg kan sende henne en ønskeliste på flere ting. Fint med kompetente unger.

  3. Det er smukt, Thorvalds arbejde med brolægning, dejlige små steder at sidde i haven. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s