Kort om en lang dag

Gårsdagen var fylt til randen. Ofte er dagene her på hytta fylt med ingen ting, – gårsdagen var fylt med alle ting. Etter frokost og oppvask og alt det vanlige, tok vi en tur opp til Kusinen. For å komme bort på hytta hennes må vi passere både en nabo og Fetteren. Det tar tid, for å si det sånn. Alle har vi prosjekter på gang, og så skal det vises fram og diskuteres og ikke minst må vi slå henda sammen og hvine: Åh, – så fint! Det hører med. Når Thv har gjort noe, roper han faktisk: Hege, – kom hit og slå henda sammen! Det er ikke noen vits å gjøre noe, hvis man ikke får åtgaum.

Marthe og Aksel skulle komme fra det store utland sånn i totida, – og plutselig var den sånn i ettida. Vi ilte til butikken, handlet, ilte tilbake, laget pai i lyntempo, og så var de der. De har vært i Danmark og hadde mye å fortelle.

Fordi de hadde lånt vår bil, skulle vi kjøre dem inn til Oslo. Planen var å legge inn et stopp på IKEA, og planen ble fulgt. Selv om vi ikke dro av sted før i firetida, hadde vi god tid. IKEA har åpent til 23:00. Vi skulle ha madrasser, laken, klesskap til hytta og enda mer. Problemet med å bo høyt og fritt med lys og luft, er at hver minste ting, stort som smått, må bæres opp fjellet. Det ble motivasjonen vår for å halvere vår egen bestilling. IKEA går neppe konkurs med det første, så to klesskap ble satt på vent.

I soveromsavdelingen på IKEA gikk de ansatte rundt med en noe spesiell tekst på skjortene. Vi dro på smilebåndet og tenkte at det kunne vært moro å ha en sånn til bruk ved spesielle anledninger. Likevel skurret det litt. Er alle ansatte på IKEA komfortable med å gå med en sånn tekst på kroppen? De var nok ikke det, fortalte en av ekspeditørene, da vi spurte. Og ja, det var litt slitsomt å få alle disse lumre kommentarene hundre ganger i løpet av en dag. Noen av IKEA-jentene hadde følt det mer enn ubekvemt. Det skal du få meg til å tro. Jeg følte at jeg ikke hadde behov for et sånt humoristisk innslag på bekostning av noen som er beordret til å stå for underholdningen.

Vi var hjemme igjen klokka halv tolv. I dag er det bære- og monteringsdag.

Reklamer

7 responses to “Kort om en lang dag

 1. Jeg grinede meget af dit indlæg. Hvis alle nordmænd var lige så sjove som dig og Thv, så ville jeg straks flytte til Norge! 😉

  Tshirten fra Ikea er rigtig morsom. Men efter at jeg har læst dit indlæg, kan jeg godt forstå, at det må være lidt trættende at gå med den hver eneste dag på jobbet.

 2. Du er lett å glede, Jens. Kanskje man skulle produsere noen sånnte t-skjorter og dele dem ut til venner og bekjente.

 3. Eeeew! Den t-skjorta til Ikea er søren meg verre enn jeg hadde greid å forestille meg. Det er alldeles horribelt at et internasjonalt selskap som Ikea gjør et sånt stunt! 😦

  • Det er også noe de ikke har forstått: Lumre vitser er morsomme når noen kommer med dem spontant. Når et firma gir sine ansatte ordre om å gå med en sånn tekst, virker det nedverdigende, og selv om vi som kunder drar på smilebånedet, får IKEA et minus i margen. Den IKEA-ansatte vi snakket med klarte det kunststykket det er både å være lojal mot IKEA, samtidig som har svarte ærlig på spørsmålene våre.

 4. Det virker på mig som meget meget godt at have en ferie hvor nogle dage er fyldte, andre ikke er.

  Om man er nødt til at gå med arbejdsgiverens T-shirt i en møbelforretning er jeg i tvivl om. Jentene kunne godt sige NEJ tak. Måske den opfindsomme ville tage på en T shirt, der ligner i farven.

  Først troede jeg at det var et højhus du beskriver som «fjellet», men det er jo jeres hytte, der ligger højt og det er jo dig der kommer gående, stolt og rank, med et læs købemøbler fra Ikea – god fornøjelse med samling!

  • Næmmen, Donald da 🙂 Det er jo Thv som kommer opp fjellet der.

   Den ansatte vi spurte på IKEA, sa at de måtte gå med t-skjortene, – men som han sa: OM noen hadde satt seg helt på bakbena, hadde de nok sluppet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s