29 år

I går tilbragte jeg store deler av dagen på ei lang sandstrand. Der så jeg på folk, leste og solte meg, -ja, jeg sovna til og med i sola, og det bærer ansiktet mitt preg av nå. Det var selvfølgelig mye fint å ta bilde av, men kameraet mitt hadde valgt meg bort i dag. Thv var nemlig vært på Classic Bilrace , og det var selvfølgelig mer attraktivt for et kamera.

Jeg er også interessert i gamle biler, men bare i en time eller to. Derfor var vi enige om at han skulle gå alene. Det er ikke noe poeng at han blir hefta med ei som egentlig har fått nok for førti biler siden. I stedet kunne han og de andre turboprinsene kose seg hele den lange dagen, -mens jeg også hadde det aldeles utmerket.

Da jeg tømte kameraet om kvelde fikk jeg også en liten kikke på alle herlighetene. En annen gang blir jeg kanskje med.

Om ettermiddagen sløva vi rundt på Vandrerhjemmet. Det ligger i Riis skov, – like ved sentrum, og det er utrolig hyggelig både ute og inne. Opprinnelig var det en gammel fornøyelsespaviljong, men nå fornøyer det oss i stedet.

Når jeg sier at det ligger like ved sentrum, så merker man fort at det er en varaiabel størrelse når framkomstmiddelet er sykkel: Ti minutter nedover bakke blir fort en drøy økt når man skal hjem. I byen hadde vi nemlig noe å feire: Vi hadde vært gift i 29 år i går, og det er jo akkurat nok til en treretters middag, syntes vi. Men så var det bakkene på hjemoverveien. Vi fikk i hvert fall syklet av oss en rett.

Det er utrolig mye å se i Århus, og planen i går var å rusle en tur i Den gamle by. Vi har ikke vært der før, og oppe i våre hoder er Den gamle by i Århus omtrent som Gamlebyen i Fredrikstad, og der kan man jo rusle eller tælle når man vil. Sånn var det ikke her. Det var låst og lukket. I stedet gikk vi en tur i den flotte parken ved siden av. Der hadde folk slått seg til med griller og øl, og det var stor stemning. Husene i Den gamle by fikk vi bare sett sånn litt fra oven.

Dagen i går ble avsluttet med en tur nede ved vannet. I dag har vi tett program, og det skal du få høre om i morgen, – forutsatt at vi finner en forbindelse opp til det store Internettet.

5 responses to “29 år

  1. Gratulerer med 29 års bryllupsdag. Godt gjort! Ønsker dere en fortsatt fin ferie 🙂

  2. Hyggelig! Det bilracet skulle nok gjerne mine gutter vært på også.

  3. Takk for det, Torill.

    Dere får dra neste år, 9na.

  4. Gratulere med bryllupsdagen:) Dere er vårt store forbilde!! Kos dere videre på deres impulsive ferietur.

    Mvh Trude

  5. Du verden, Trude! Takk for det. Vi går for 29 år til, og har regnet ut at jeg ikke rekker å fylle mer enn 81 år på vår bryllupsdag nummer 60, så her er det mye å glede oss til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s