Stappfullt i Gamlebyen

Det er så populært å gifte seg i Gamle Fredrikstad kirke på forsommeren, at de som ønsker det antagelig rekker å bli skilt før de kommer seg opp til alteret. Noen av bryllupsgjestene sto i kø for å komme over med ferga sammen med alle oss andre i dag. Det var så fullt ombord at jeg for første gang i mitt liv sjekket hvor livvestene var. Det gjorde det ikke mindre fullt at mange av oss hadde med oss syklene våre ombord.

Været var varmt og strålende. Regnet kom først et par timer senere. Det var ikke bare bryllup i Gamlebyen i dag. Intet mindre enn en 1700-tallsfestival fant sted, og ikke før hadde vi kommet i land, så snublet vi over Kongen kommer. Vi måtte nesten braute oss gjennom alle som ville se.

Vi som representerer de innfødte har sett mye av dette tidligere. Derfor overlot vi de historiske tablåene til turistene. Selv syklet vi opp til nærmeste restaurant. Noe sa oss at det ville bli trangt om plassen senere. Og riktig nok, – vi kom før stormen. Så slo vi oss ned, tre damer rundt et bord. Smørbrød og vin ble fortært under byens største parasoll, og det ble i det hele tatt en deilig formiddag.

Gamlebyen i mai anbefales.

3 responses to “Stappfullt i Gamlebyen

  1. Kongen kommer er jo en utrolig herlig festival! Neste gang du er i Gamlebyen må du stikke innom bokhandelen ved vindebrua og hilse på. Og ser du den lille blåskjortede raden av menn på det fjerde bildet ditt? Der stod min far og sang shantys. 🙂

  2. Jobber du der, Silje? Der var jeg og kjøpte en del av julegavene i år. Stikker innom, jeg.

  3. Kusinene er litt gniene på vaktene, men innimellom slipper jeg til. Og det er alltid veldig hyggelig! Det er få steder som slår Gamlebyen, altså.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s