Kamp

C skulle spille kamp i dag, og siden Thv heller ville leke med biler, ble det M og jeg som ble med. Når været er fint, er ikke en fotballbane det verste stedet man kan tilbringe en ettermiddag i mai. Cs lag er ganske fulltallig. Når sjuåringene bare har sju spillere eller deromkring på banen om gangen, måtte alle finne seg i å stå ringside store deler av kampen. Det viktigste var at alle fikk spille like lenge.

Det er ikke første gang jeg står sånn på sidelinja under en fotballkamp, men med Henrik varte det ikke mange årene før han fant seg noe annet å drive med. Hvordan det går med C gjestår å se, men han hadde det i hvert fall veldig moro i dag. Det hadde jeg også, men av helt andre grunner. Jeg sto og observerte et par av pappaene, og det som skjedde mellom dem. En liten spiller på motstandernes lag kom til å spenne en av Cs kamerater skikkelig på leggen. Det ble noen uff og au, men det gikk bra. Det er fint, – det er greit å kjøre litt hardt, ropte pappaen til den gutten som hadde sparka. Treneren og noen av foreldrene på min side stirret forundret på ham, og irritert mumling ble utvekslet: Sånn kan man vel ikke si til sjuåringer! Litt senere var det gutten som hadde sparket sin tur til å bite i gresset, og nå var det verre. Han hylte og gråt, og faren måtte løpe inn på banen og bære ham ut. I det han passerer Cs trener med den gråtende sønnen i armene, – hører jeg treneren si halvhøyt: Kanskje jeg også skulle rose min spiller for å ha kjørt hardt på.

Du verden, tenkte jeg bare. Dette er alvor!

Motstanderne hadde et lite, men godt lag. Fordi de var så få, fikk alle spille hele tiden, og hvis jeg har forstått det minste av det som skjedde, hadde de noen veldig flinke spillere. Det ble 9 – 0, – men C var like blid. Han hadde jo både sparket og løpt og vært med på skikkelige taklinger.

M var også fornøyd. Tilfeldigvis var hennes gode venninne J også på kamp sammen med mamma og storebror. Det reddet nok dagen for meg. Nå hadde jentene mer enn nok å ta seg til med å leke, klappe forbipasserende hunder, heie på brødrene sine, klatre på gjerdet, plukke blomster og alt det småjenter på seks år kan finne på.

Reklamer

5 responses to “Kamp

 1. Og attpåtil hadde M og venninna (nesten) like gensere: For en lykke!

  Det er alvor på fotballbanen av og til. Et alvor som fikk Storebror (9) til å slutte som fotballspiller allerede i fjor; han kunne slett ikke noe med all denne taktikken og ropingen og konkurransen.

 2. Alle våre tre har prøvd seg på fotballbanen, og alle tre har trukket seg etter noen runder med bøllene. Fotball kan være rått. Og råheten er ikke alltid verst på banen, tribunen kan være verst.

 3. De små er ved at lære om livets alvor 🙂 Hvor er de heldige, at de har dig og Thv!

 4. Det passer ikke for alle, Hanne. Her i huset sluttet også sønnen tidlig med fotball. Vi tenker at det også skyldes at vi ikke er fotballinteresserte. Jeg tror det er en egen kultur man må gro inn i hjemmefra om man skal finne seg til rette.

  Det som skjedde i går var i hvert fall interessant, 9na. Det skjer så mye mellom de voksne, og det viser at de tar det veldig på alvor.

  Vi er også heldige som har dem, Madame.

 5. Trænerne ved godt at det er forældrene, som er de værste, og de er meget bedre til at «læse» hvad der sker end os almindelige mennesker. Man kan ikke helt lære det ved at se en fodboldkamp på TV, men her får man da i det mindste kommentarer og gentagelser af de værste forbrydelser. Dommerens skarpsyn afgør, hvor voldsom kampen bliver, og ikke alle dommere kan dette ordentlig. Deres hjælpedommere (linievogtere hedder det på dansk) skal signalere grove overtrædelser, som foregår udenfor dommerens synsfelt, og det betyder at dommeren skal have et øje på dem med jævne mellemrum. Det er så vidt jeg har forstået meget meget svært, men hele ideen med fodboldreglerne er, at man skal kunne spille en kamp uden højteknologisk udstyr, og det er egentlig meget sympatisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s