Takkekort nummer 13

Hvis resten av sommeren regner bort, så har vi i hvert fall fått denne dagen. Den startet lettskyet og kjølig, men så ble det bare mer og mer sol og mer og mer varme, inntil gradestokken stoppet rundt 26 grader i skyggen. Jeg har tilbragt dagen med å sykle rundt i byen for å besøke over tjue elever som er i arbeidsuke, og til slutt dampet det av meg. Da jeg syklet hjemmefra var det OK å ha på en genser og en lett ulljakke, men utpå dagen måtte jeg rett og slett gå inn i en butikk for å kjøpe meg en bluse. Det var blusen eller besvimelsen.

Hjemme i hagen er det heldigvis mulig å få kjølt seg ned for både store og små.

Det har luktet blomster og grønt over alt i dag, og jeg skjønner ikke helt hvorfor. Ennå er det få planter som blomstrer, men likevel har lufta vært tung av duft. I hagen har rabarbraen eksplodert i dag, og petuniaene mine som måtte sove med pledd for bare en uke siden, den strekker seg nå ivrig i været.

Det har vært en travel ettermiddag med handling, fotballtrening med C og sykkeltur med M (Godt vi kan dele oss), et møte, oppvask og klesvask, men da ungene var i seng, ville jeg ikke mer. Huset burde fått en omgang rydding, men det får vente. Det ville være dumt å rote bort en sånn varm kveld. Det blir ikke for mange av dem. Jeg inviterte min kjære ut i hagen for å spise en skive brød med leverpostei. Han på sin side mente at ingen ting er som rosévin til leverpostei, og jeg var ikke tung å be. Vi satt ute til klokka var elleve, og ennå var det t-skjortevær.

Det er her takkekortdelen av denne posten kommer inn. Da jeg hadde brukt masse bursdagsgavepenger på å kjøpe alt det serviset jeg trengte, – da var det fortsatt penger igjen. Det ville være leit om de skulle mugne, så jeg vekslet dem inn i to hvitmalte dekksstoler. For at de skulle slippe å stå i gresset og bli våte på bena, laget Thv prompte en stensetting under dem, – og der står de nå.

De fungerte godt sammen med både leverpostei og rosévin.

Tusen takk for gaven!

4 responses to “Takkekort nummer 13

  1. Sikke nogle fine dæksstole du har købt! Og det lyder dejligt, at foråret endelig har nået jer – her begyndte det for alvor i går med 22 grader.

  2. Er de ikke fine, Madame. Her har vi hatt 26 varmegrader, sol, regn, lyn og torden i dag – hele pakka, med andre ord.

  3. Så fine de er, både ungene og stolene.

  4. Særlig ungene 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s