Heia, heia, Fredriksta-a!

Det var det jeg hørte da jeg sykla bortover Brygga for en halvtime siden: Heia, heia, Fredriksta-a! 16. mai er kampdag, og Fredrikstad er en fotballby. Kampropet jeg hører runger ut fra Båthusteatret på den andre siden av elva. Der samles supportere til FFK-vorspiel, og så drikker de øl og synger supportersanger, – omtrent sånn som supportere gjør alle andre steder i verden.

Selv er jeg fullstendig uinteressert i fotball. Jeg har knapt sett en kamp i hele mitt liv, og ennå har jeg ikke satt mine ben på den nye fotballstadion. Likevel liker jeg at alle de andre liker fotball. Når vimplene vaier og byen fylles opp av folk med røde og hvitstripete skjerf og luer, – ja, så gir det en egen stemning.

At nesten all trafikk til og fra stadion går over ei gangbro midt i sentrum må jo være et gave til byens restaurantbransje. Det er ikke få som velger å ta middagen ute før kampen, – og vinner FFK er det fullt ved alle bord på Bryggepromenaden. I dag regnet det, men likevel satt det folk ute og drakk sin øl. Det kan hende de trenger det sånn som været er i dag.

Akkurat her ved gangbroa er byen på sitt fineste og mest kontrastfylte. Til høyre for broa ligger de nye boligblokkene, og til venstre den gamle Bertelsenslippen med ei vakker skøyte foran. Slippen er med på å binde sammen det gamle og det nye Fredrikstad, og jeg håper virkelig den får lov til å ligge der den ligger.

Hvordan det går med kampen i dag aner jeg ikke. Den spilles i skrivende stund.

3 responses to “Heia, heia, Fredriksta-a!

  1. Hyggelig med Fredrikstad bilder da… Jeg er ikke fotballfan heller men er på mailinglista til FFK etter at jeg har kjøpt billetter til Båthusteaterrevyen på nettet… Og takk for kommentaren på bloggen min, jeg har slettet innlegget for det ble for dumt…, selvironi er vanskelig. Har rett og slett isjias og det er ikke lett for en ortoped. 😉

  2. Regna med noe sånt, 9na. Det behøvde du da ikke slette. Isjas er vondt, men det går vel stort sett over etter et år eller to 🙂

    Til tross for gråvær og regn var det deilig i Fredrikstad i dag. Det er mildt og fint, og veldig høy stemning i byen. Dessuten vant visst FFK 1 – o.

  3. Takk, Hege…, innlegget mitt er tilbake på et vis… Og flott da, at FFK vant, i og med at jeg er på mailinglista… 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s