Ut i verden

Når man er seks år, – nesten sju, er det på tide å komme seg ut i verden på egen hånd. Vi bor i et rolig og trygt område. Da våre egne unger var små, slapp vi dem ganske tidlig ut i nabolaget på egen hånd. Med C og M er det annerledes. Det er et stort ansvar å låne andres barn. Foreldrene stoler på at vi passer på dem, og tanken på at det skulle skje noe mens de er hos oss er helt uutholdelig.

Likevel er det på tide at vi slipper dem litt nå. I dag ville M gå til en venninne som bor i den andre enden av vår gate. Det er 200 meter å gå, det er fortau og bare en liten vei å krysse. Jeg ringte venninnes mamma og sa at jeg hadde sendt M av sted. Da hun trippet i vei, sto jeg og så etter henne til hun var nesten framme.

Selv om jeg vet at det er riktig å la henne gå, får jeg en sånn tenk om-følelse. For det hjelper jo ikke at vi bor i et trygt område hvis en eller annen gærning kommer forbi. Tenk om noen tar henne. Tenk om noen skader henne. Sånn vil jeg antagelig tenke til hun er tjue.

Etter et par timer ringte venninnens mamma. Nå går de herfra, sa hun, og så gikk jeg ut i veien og så etter dem. To, små jenter som kom hoppende og dansende bortover veien, glade og fornøyde over sin nyvunne frihet.

5 responses to “Ut i verden

  1. Det er skrekkelig med alt som KAN skje. Fryktelige tanker. Slapp av og ha en fin helg.

  2. Jeg har i grunnen vært ganske avslappa på det der, 9na, – har til og med lært ungene mine at de godt kan snakke med fremmede. De fleste mennesker er hyggelige. Det er bare litt verre med andres unger. Da må man liksom helgardere hele veien.

    God helg til deg også.

  3. Jeg blev forbavset engang på genbrugsstationen (losseplads) at en mand begyndte at skælde en 8-årig dreng ud for at komme ind i landet. Jeg ved ikke hvordan man kan undgå sådan noget, men jeg ville nu nok være meget påpasselig med «gå selv» ture inden børnene er store nok til at klare den slags uden ar på sjælen.

    Jeg er som barn selv blevet anset for udlænding to gange, nok til at jeg husker det.

  4. To hoppende piger kan i den grad få humøret i vejret. God weekend til jer 🙂

  5. Takk for det, Lene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s