Et nødrop!

I fjor vår laget jeg en serie her på bloggen som het En reise til Tyskland – onkel Carlos forteller. Den gikk i åtte deler, og på vanlig blogglayoutvis ble det siste kapittelet alltid liggende øverst. Da jeg hadde presentert alle kapitlene, bestemte jeg meg derfor for å samle delene kronologisk i en post. På den måten kan nye lesere finne første kapittel først. Dette hadde jeg allerede gjort med hell med en annen serie jeg har skrevet: Brev fra skipslegen.

Nå går jeg med tanker om å bruke teksten om tysklandsreisen i en annen sammenheng, og derfor åpnet jeg den på nytt. Og da er det jeg ble forvirret, og litt engstelig.

Når jeg åpner posten her på bloggen, ser det ut til at det har skjedd noe. Først ser det flott ut. Etter en innledning kommer kapitlene i riktig rekkefølge: 1,2,3,4,5,6,7 og 8. På slutten av kapittel åtte mangler det noe. Men så er det ikke slutt. Etter kapittel 8 kommer kapittel 8 en gang til, og så fortsetter det med kapittel 7,6,5,4,3,2 og 1. Sjekk selv, så skal du se.

For å få skikk på dette, åpnet jeg posten i redigeringsprogrammet. Planen var å slette den siste delen av posten, der kapitlene lå i synkende rekkefølge. Først ville jeg imidlertid få lagt til det som manglet i kapittel 8 der de ligger i stigende rekkefølge. Jeg trodde det skulle være en smal sak.

Det var det ikke. Når jeg åpner redigeringsprogrammet, har noe blitt borte. Bare den føreste delen, fram til det ufullstendige kapittel 8 er til stede.

Hvor er den andre delen?

Hvordan kan den siste delen være der når jeg åpner den på vanlig måte, men være borte når jeg åpner den i redigeringsprogrammet?

Hvordan skal jeg få ordnet opp i dette?

Hjelp!

13 responses to “Et nødrop!

 1. Dette var rart. Bruker du html-editoren, eller den wysiwyg-editoren? Er det Visual den kalles? Har du forsøkt å bytte om?

 2. Uha, sikke en forskrækkelse! Jeg har desværre ikke løsningen, men måske Donald har – han er jo vældig skrap til alt med computere. Jeg håber, du finder det, der mangler.

 3. Hjelpes meg, Hjorten. Jeg vet ikke hva jeg bruker. Jeg ser bare at jeg ikke får opp hele teksten når jeg åpner den for å redigere. Den siste halvdelen er rett og slett borte. Det gjør også at jeg ikke klarer å få kopiert det som mangler i del 8, sånn at jeg får satt det inn der det skal være før jeg sletter den siste delen. Sånn som det er nå får jeg ikke en gang slettet det som ikke skal være der, – for det synes jo ikke. Uff dette ble kronlete. Alle andre tekster er jo helt like enten jeg åpner dem på vanlig måte eller i redigeringsprogrammet.

  La oss håpe Donald stikker innom her, Madame. Kanskje han har et råd.

 4. Kanskje det er en makslengde for hvor lang en post kan være, og at du derfor heller må lage en side med introduksjonen og lenker til de forskellige kapitlene?

 5. Den tanken har jeg tenkt, Marthe, – men jeg tror ikke det er sånn. Serien med farfars hvalfangstbrev er kjempelang og i fjorten kapitler eller deromkring, men den fikk plass i en post. Tror det har skjedd noe annet her som jeg ikke skjønner. Og det er merkelig at noe blir borte når jeg åpner redigeringsprogrammet.

 6. Når du er inne i editoren, der du skriver posten, så ser du øverst til høyre et sted at det er to faner. Antagelig bruker du den som heter «visual». Prøv å bytt til «html» og se om det forandrer på noe.

 7. Jeg skriver i html (så det var det du mente), og nå ilte jeg inn og byttet til visual/synlig. Fanden skjære, – det hjalp ikke. Takk for at du gidder å engasjere deg. Datteren min foreslo at posten blir for lang, men det tror jeg ikke stemmer. Jeg har en annen sånn serie som jeg har kopiert inn i en post, og den er også veldig lang, – uten at jeg har sjekka at den er lengre enn denne. Uansett ligger jo hele greia ute, i dobbel lengde til og med, – så det kan vel ikke ha noe å gjøre med det?

 8. Har aldri vært borte i noe sånt før. Det går an å spørre på wp.com-forumet: http://en.forums.wordpress.com/ Eller lete og se om du finner noen med tilsvarende problem. Eventuelt sjekke på Support: http://en.support.wordpress.com/

  Men det er da høyst merkelig det hele…

 9. Takk for at du engasjerer deg, Hjorten. Jeg må få skikk på dette på en ellerannen måte.

 10. Jeg vil se på det senere. Har du originalen på din egen maskine eller er WordPress dit arkiv?

  Du kan muligvis i bunden af «edit posting» finde en liste med tidligere savede versioner.

  Måske kan jeg finde en ældre version på «www.archive.org». Måske har WordPress været ude for et database-svigt. Jeg har i sept. 2009 gemt en version, men allerede dengang slutter DEL 8 med en halv sætning, «Horehus, tenkte jeg, og da i det samme en ekkel s»

  Men i den version er der KUN een «DEL8».

  Dit link ovenfor peger på «kategorien» Rejse i Tyskland 1937, derfor kommer den allerførste version med under «DEL 8».

  Du skal bruge (tror jeg) link https://livetleker.wordpress.com/2009/09/17/en-reise-til-tyskland-i-1937-onkel-carlos-forteller/ for at få den nyeste reviderede version, som jo desværre slutter med en halv sætning.

 11. WordPress er mitt arkiv, Donald, men akkurat denne teksten tror jeg at jeg også har som et worddokument. Jeg bør vel egentlig lagre alle bloggtekstene mine et annet sted også. Det kan jo være at jeg vil bruke dem i en annen sammenheng, og noen av dem vil jeg nødig miste.

  At den slutter med en halv setning er ikke hovedproblemet. Jeg kan alltids finne resten av teksten og få den inn. Problemet er at jeg ikke får slettet dubletten som går motsatt vei, rett og slett fordi jeg ikke finner den når jeg åpner redigeringsprogrammet. Jeg kan ikke slette noe som ikke er der!
  Æsj!

 12. Åh, ja. Hvordan finder man et direkte link til et innleg:

  Du kan fx. vælge/requeste den måned som den oprindelige Carlo er i. Ved at lade muse-markøren stå på overskriften kan du se det direkte link til Carlo-1, Carlo-2 etc. (Det kan man med Firefox og andre browsere, jeg kender ikke MS-iexplore)

  Hvordan man sletter:

  Hvis du nu er logget ind på WordPress, så kan du når du ser den gamle Carlos, også se et felt som siger «edit» på engelsk (eller lign. på norsk) og når du klikker på det, får du lov at rette i innlegget.

  Der kan du til højre finde en «knap» til at slette eller blot ændre status fra published til not-published, så den ikke vises når man læser webloggen.

 13. Takk, Donald. Jeg kommer tilbake med rapport når jeg ser om alt er i orden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s