En lykkelig helg

Jeg har knapt satt bena inne denne helga. Bak i hagen vår har det vært sommervarme, i hvert fall for meg som ikke liker at det er for varmt. Selv om det er alt for tidlig, har jeg plantet ut en del sommerblomster i krukkene mine. Den nye rosa må jeg ta inn i kveld, men både ranukler og stemorsblomster klarer fint de kjølige nettene.

Vi har kostet og feid, plantet og spylt og det er bare så deilig. Fra og med nå og til 1. oktober kan du låse meg inne i min bitte lille hage, og jeg ville være et lykkelig menneske. Jeg trenger ikke noe mer!

Jeg diller og daller, fjerner gamle blader, gjødsler, flytter på stener og pynter med små figurer. Om drua som vokser opp av jorda har overlevd vinteren, vet vi ikke ennå, – men det ser lovende ut.

Over alt skyter krokusen opp som små spyd, og insektene kan nesten ikke styre seg. Bier og humler og fluer surrer rundt som om det skulle være høysommer.

Humlene stuper ned i krokusen med rumpa i været og minner om småbarn med en diger bleiebak som vibrerer i sommersola.

Jeg har krabbet rundt og ligger på magen i gresset for å fotografere, men det hjelper så lite. Kameraet mitt er ikke helt med på notene, og jeg blir aldri fornøyd med resultatet. Kanskje det snart er tid for en speilrefleks?


Og midt på plenen ligger Gustav, verdens tryggeste katt. Han har lagt seg til å sove midt på plenen. Der ligger han med snuten under halen og snorker høylytt. Her er ingen fare.

7 responses to “En lykkelig helg

  1. Nydelige bilder og den humla ser ut som den ruller seg rundt i krokusen 🙂 Jeg bruker speilrefleks ofte til sånne detaljer som insekter og slikt.

  2. Tror det blir speilrefleks her også i løpet av våren.

  3. Så hyggelig å se en Gustav-katt igjen. Jeg hadde nemlig en slik for tusen år siden. Den hadde etternavn også, for- og etternavn: Gustav Mahler.

  4. Men kjære deg, fr.martinsen, – har vi herma? Denne katta heter nemlig også Mahler til etternavn. Det er katta til naboen, men hun er så lite hjemme at vi fungerer som avlastningsforeldre for ham (også). Det er Thv som har gitt ham navnet Gustav Mahler, – og du finner ham et stykke nede i denne posten også.

  5. Jeg har også kjent en katt ved navn Gustav Mahler. Tror nok dessværre det er ganske vanlig 🙂

  6. Mig kunne man også lukke inde i vores have fra nu og til 1. oktober 🙂 Sikke dejlige billeder af foråret, Hege, og af den snorkende kat Gustav! Hvis du skal fotografere insekter, kan det være smart at bruge makrofunktionen på kameraet – men det er måske det, du gør?

  7. Det er nok et vanlig navn, Marthe. Du husker Thvs favorittnavn på en katt: Finn Katta!

    Jeg bruker en makrofunksjon, Madame, men den er nok ikke god nok. Jeg tror faktisk vi skal kjøpe oss en speilrefleks.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s