Den første gang, den første gang, gir mang en småting rang

Sommeren kom til Fredrikstad i dag. Det er sånn på våre kanter,- det går fra vinter til sommer på noen få dager. Våren ser vi lite til. På jobben har det vært sinnsvakt travelt i dag, bare gårsdagen var verre, men det er jo som det skal være. Jeg får betalt 🙂

Midt på dagen snek jeg meg ut for å kjenne etter om det var så varmt som det så ut til fra innsiden, – og det var det. Jeg ble så våryr at jeg måtte løpe inn i de nærmeste klasserommene for å informere små og store om at det er sommer ute.

På vei ut av skolen sånn i tretida kunne jeg bare konstatere at froskene er i gang med sin årlige orgie i skoledammen. Jeg har kaldt det gruppesex tidligere, – og det er nettopp hva det er. Man kunne kanskje bli misunnelig på en sånn voldsom livsutfoldelse, – men tatt i betraktning at de bare holder på en gang i året, er det kanskje like greit vi ikke er frosker. Tidligere trodde jeg sånne seanser kom på samme dato hvert år, men sånn er det ikke. I fjor fikk jeg det ikke med meg, men i 2007 skjedde det 12. april, og i 2008 den 3. april.

Allerede i påskeferien rengjorde vi utestue, veranda og hagemøbler. Da jeg kom hjem i dag, skrudde jeg på grillen, bar ut salaten og så var vi i gang med årets første uteettermiddag. Nøyaktig et halvt sommerhalvår ligger foran oss, og i dag var første dag! Naboene tøt ut fra husene sine, vinkorker spratt og det luktet grill og vått gress. At hagen fortsatt er uryddig og tjafsete gjør ikke så mye. Det kommer en dag i morgen også.

Det tar på med så mye sol og vin og mat, – og noen av oss klarte ikke holde øynene åpne, men sovnet i stedet i utesenga vår.

Tenk om hele vide verden hadde det så godt!

Reklamer

7 responses to “Den første gang, den første gang, gir mang en småting rang

  1. Jeg har så veldig lyst til å se de froskene! Dersom jeg kjører meg en tur og titter i løpet av helgen bør det kanskje være mulig å få sett på dem eller? Naturfaglæreren våknet veldig her! 🙂

  2. Jeg vet ikke om de er der, men det er et visst håp. Grunnen er at det ikke var fullt i dammen i går, og det pleier å koke når de er i gang. La oss håpe det var i begynnerfasen i går ettermiddag,- men jeg tror du må skynde deg.

  3. Jeg løper en tur etterpå! Kanskje jeg har flaks! 🙂

  4. Lykke til. Fortell hvordan det gikk.

  5. Jeg rakk det!! For en FANTASTISK lyd!!! Det var en utrolig morsomt syn!! Si gjerne i fra når alle eggene har blitt småfrosker!! 🙂 Utrolig fasinerende å se!

  6. ET utrolig morsomt syn i alle fall!! Hmm…

  7. Så flott. Da varer seansen lenger enn jeg var klar over. Vi ser ikke så mye til dem. Store deler av froskeegga blir spist før de rekker å bli rumpetroll. Men det er et fint sted å hente egg om man skal klekke i en barnehage eller småskoleklasse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s