Fisk på flere språk

Sist fredag ville vi ha lettvint middag, og da går det an å spandere på seg litt take away. Nå måtte vi ikke grave særlig dypt i lommeboka denne gangen. Konkurransen begynner å bli stor, og nye restauranter åpner stadig vekk. Den første uka har de ofte halv pris på maten. De siste ukene har byen fått to nye sushirestauranten, og vi har testet begge – på halv pris.

Dagen etter reiste vi fra Japan til Lofoten. Det er skreisesong, og vi må ha minst ett sånt måltid: Skrei, rogn, lever og hele pakka. Namse.

Mandag var vi i Sverige, og igjen sto det fisk på menyen. Svenskene kan dette med lunsjer, og de synes visst våre lunsjvaner er barbariske, har jeg lest avisene riktig. Sjøtunga vi fikk på Nordiska museet var alt annet enn barbarisk. Den var utrolig god. Det er meg en gåte hvordan det går an å få kantinefisk så saftig og fin. En annen gåte er hvordan svenskene kan sette til livs en sånn tallerken, og så gå på jobb rett etterpå. Ikke rart vi er mer effektive enn svenskene. Vi spiser også fisk til lunsj, nemlig: To knekkerbrød med makrell i tomat. Det er også godt.

Reklamer

2 responses to “Fisk på flere språk

  1. Fisk er jo mange ting, og er det ikke sådan at hvis fisken er frisk og behandles godt, så er den ikke tør? Sushi er specielt fordi man bruger at lægge det ned i noget (det er ikke helt rå fisk!) og når man panerer en filet er det vel også for at den ikke skal tørre ud?

    Det må undersøges 🙂

    De mange restauranter, som åbner, kan være kortvarige fornøjelser, hvis der ikke er kunder nok.

    Her langs kysten er der mange flere restauranter om sommeren – og så er det jo også en «by» på 70000 indbyggere!

  2. Jeg tror nok også flere av disse restaurantene blir kortvarige fornøyelser. For meg spiller det liten rolle. Jeg er nesten aldri ute for å spise her i byen. Det hører feriene til. Men litt billig take away er greit av og til.

    Når det gjelder sushi, så er du nok feilinformert. Det er altså helt rå fisk, og den er ikke lagt i noe som helst. Fisken skal helst fryses, sånn at man får kverket en del parasitter, men ellers er den helt og aldeles rå. Vi har laget mye sushi her hjemme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s