Gustav

Han dukket opp utenfor huset vårt en stund før jul. Da vi lo og kommenterte hans noe fyldige framtoning med latter og ord som feteste katta jeg har sett og andre ufinheter, bare snøftet han. Gustav er nemlig ikke fet, – han er korpulent.

Matmoren hans flyttet inn over gata nå nylig, og hun synes at Gustav skal være mye ute. Han trenger nok både frisk luft og mosjon. Gustav selv er ikke enig, derfor kommer han av og til på besøk til oss for å varme seg i vinterkulda. Når vi stopper bilen, eller av en eller annen grunn åpner døra, står han plutselig på trappa. Han vil inn, og han innsmigrer seg med smil og en vennlig kroppsholdning. Han mjauer og stryker seg inntil først oss, – siden inventaret vårt, for å fortelle at han setter pris på gjestfriheten.

Og så går det som det må gå når katt møter katteelsker.

8 responses to “Gustav

 1. Kan ikke skjønne hva katter skal ute i kulda, de er jo middelhavsdyr og ikke laget for minus fjorten. I morges hadde vår kattedør frosset igjen og Sophie kom ikke inn, så hun satt på dørklinken og mjauet da jeg sto opp, stakkars liten! Og dessuten så synes jeg det er flott når kattepuser har et besøkshjem, det er fint for en katt å kunne gå til naboen og kose seg litt. Det gjorde vår eldste pus Sophus. Han hadde et besøkshjem som vi skjønte at var der, men vi visste ikke med sikkerhet hvor han var før etter at han var død, da kom naboen og spurte etter Sophusgutten VÅR.

 2. Gustav kan mærke at hos jer er der hjertevarme, og det lyser også langt ud af dine dejlige juleskriverier 🙂

 3. Næ, han var søt!

 4. Haha, hvor er han dejlig – er han ved at flytte ind, Hege?

 5. De kattene vi har hatt har likt seg ute i snøen, 9na, – man aldri for lenge om gangen. En av hannkattene våre ville av og til være ute om natten i ti minus til og med, gærne dyret.

  For katter har vi i hvert fall hjertevarme, Lene.

  Jepp, shywords, søt og fet.

  Jeg tror ikke han flytter inn, Madame. Han bor jo i en leilighet over gaten, og jeg tror hun som eier ham er veldig glad i ham. Ettersom jeg har forstått fikk hun ham da hun var veldig ung. Men han kan jo komme til oss og være husvenn.

 6. Rigtige mænd har katte på skødet!

  – og godt nytår til dig og Thv.

 7. Min mann er et ekte mannfolk! Godt nyttår til dere også, Uffe.

 8. Tilbaketråkk: En dag i mars 2010 « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s