Tendenser til panikk

Selv om jeg har hatt mye å gjøre i høst, har det stort sett gått greit med både jobb og studier. Jeg har tatt en ting om gangen og fått ting unna.

Det var da. Nå kjenner jeg at skredet har løsnet, og det noe så voldsomt. Jeg har en dato rett der framme: Søndag 29. november, første søndag i advent. Da skal den siste oppgaven leveres før eksamen. Det er bare 24 dager til. I løpet av de 24 dagene skal jeg altså skrive en oppgave til høyskolen, rette 50 norsktentamener inkludert en nynorsk oversettelse, lese og evaluere 50 dikthefter som elevene jobber med nå, evaluere 50 nynorskprøver og 54 prøver i historie. Samtidig har man jo sin jobb, sitt hus, sin mann, noen småbarn og et sosialt liv. En sekstiårsdag ligger og venter, og torsdagen før oppgaven skal leveres skal jeg ha lesesirkelmøte for mine naboer. Det er visst min tur, har jeg fått vite. Da må huset være i orden og menyen klar.

Hjelpes meg!

Jeg kjenner tendensene til panikk snike seg inn bakveien. Det er på tide å koble inn kaospiloten, lage en plan, komme i gang med en oppgaveformulering, sørge for at hver dag spiser opp sin del av to-do-lista, trekke pusten, engasjere ektemannen i det som hører hus og hjem til og bare komme i gang, – rett og slett!

Første desember er jeg i mål med denne arbeidsperioden. Da er oppgaven levert, elevenes karakterer satt og jeg kan lene meg tilbake. Men jeg kan ikke sitte tilbakelent særlig lenge. Det er jul snart, og jul vil vi ha her i huset. Det betyr både matlaging, baking og julegavehandling. En uke før juleferien får jeg eksamensoppgaven min, og så er jeg i gang igjen.

Første juledag kan bli en fin og fredfyllt dag, tror jeg.

4 responses to “Tendenser til panikk

  1. OK – så du tager en lille smule hver dag, det er jo måden at gøre det. Men det er nu altså en stor arbejdsbyrde, som du opregner her.

    Og selv om det kan være sjovt at rette opgaver, så er der en vis grænse, når der ligger 50 foran en.

    Jeg håber, at der er nogen, som kan få smilet frem 🙂 (Det er der jo heldigvis somme tider).

  2. Det er alltid noe som kan få smilet fram, dax2. Bare jeg er i gang med oppgaven, så går det meste på skinner. Men før jeg har valgt oppgave og kommet i gang, tror en eller annen del av meg at dette aldri vil gå bra og jeg er litt nervøs og engstelig. Jeg tar litt hver dag der det er mulig, men det er det jo ikke alltid. Når tentamensbesvarelsene kommer inn, så må jeg bare hive meg over dem, og da blir det lange økter. Helgene brukes til å skrive oppgaver. Men det er altså ikke synd på meg. I den samme perioden skal jeg få presset inn både et par middagsselskaper og noen timer med både tv, strikketøy og blogging.

    Ha en god uke der du er.

  3. Puha Hege, det er da noget af en mundfuld, pøj pøj med det hele 🙂

  4. Det er det, men jeg svelger unna.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s