Stillevogn

På toget mellom Oslo og Halden har de en stillevogn. Der skal man verken bruke mobiltelefon eller PC, og man skal selvfølgelig ikke prate.

regler

De som bruker stillevognen er ofte folk som har en lang og strevsom dag bak seg. Noen vil sove, men de fleste leser enten det er aviser, sakspapirer eller Camilla Läckberg. Til og med en liten gutt som reiser alene kan velge stillevognen, sånn at han kan lese sin Donald-pocket i fred.

stille

Tenk deg at du er tidlig ute. Det er god plass på toget, og når du ser hysj-hysj-mannen i logoen til stillevognen, så velger du den for å få fred til å lese i en bok. Etter en stund er toget fullt, og den siste som setter seg rett ovenfor deg er en gammel venn, en du ikke har sett på lenge. Dere blir begge så glade for å treffe hverandre, – endelig skal det bli tid til en god prat. Det går selvfølgelig ikke. Toget er fullt, dere sitter i stillevognen.

Det ville blitt en interessant togreise.

logo

8 responses to “Stillevogn

  1. Tok toget fra Kastrup til Malmø påsken for 4 år siden. Full fart fra bagasjebåndet til toget, dumpet ned på et sete i togvognen og dro opp mobilen. Ville ringe mitt vertskap (som skulle hente meg på stasjonen) og si at jeg var på vei. I det jeg begynner å prate får jeg «ørten» øyepar mot meg og så oppdager jeg skiltet: «STILLA TÅGVAGN». Gjett om det var ei som ble flau? Avsluttet raskt samtalen (viskende) og slo av mobilen!

    Egentlig et flott tiltak av togselskapene!

  2. Det er et flott tiltak. Jeg synes det er deilig at det er stille rundt meg, men det krever jo at jeg er stille selv også. Problemer oppstår når man møter noen man kjenner og bare VIL snakke med.

  3. Da går man over i en annen vogn!

  4. Ikke hvis du er på Østfoldbanen i rushtrafikken. Da er det tjoka fullt over alt.

  5. Det pleier da være plass på gangen til en liten samtale. Jeg vil heller ha noen ved siden av meg i stillevogna som brenner inne med noe de har å si, enn ikke noen stillevogn.

  6. Helt enig, Marthe. Har man sittet i en skravlevogn, så vet man å sette pris på en stillevogn.

  7. Kunsten er å stenge alle lyder man ikke ønsker ute:)

  8. Det er en kunst jeg mestrer på jobben og i mange andre omgivelser, men ikke på et tog. Til det er jeg for nysgjerrig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s