Når dyrt blir billig, – om å sove i København.

Den første helga i august drar vi til København. Den reisen er en liten konfektbit vi har spart til slutten av ferien. Den gir oss noe å glede oss til, og den skaper skikkelig fest over avslutningen på ferien.

Da vi var unge og dro på ferie, jaktet vi alltid på de billigste sengene. Det kunne være i telt på Bellahøj eller vandrerhjem på Amager eller i sentrum. Hotell brukte vi aldri. Det var så dyrt at det ikke var til å tenke på en gang. Nå som lommeboka er litt fetere har vi flere valgmuligheter, men fortsatt forsøker vi å få det relativt rimelig. Teltet har vi riktig nok pakket bort, men vandrerhjem bruker vi fortsatt. De danske vandrerhjemmene har dessuten blitt så fine, med eget bad og greier, så de ligner til forveksling på de billige hotellene. Dessverre har de blitt ganske dyre.

Det er mulig jeg tar feil, men jeg synes prisene på de dyreste og de billigste sengene har nærmet seg hverandre. Vi skal være i København fra fredag 31. juli til mandag 3. august ( – kanskje en dag lenger). Jeg har sjekket nettet for å finne alternativer i flere prisklasser, og dette ble resultatet.

Jeg starter alltid med å kikke på vandrerhjemmene, og i København er det flere av dem, mer eller mindre sentralt beliggende. Danhostel Copenhagen City tar nesten 900 kroner for et rom inkludert frokost. Her må vi ha med sengetøy, og det er ikke Internett på rommet. Parkering til ca 150 kr per døgn må legges til.

Totalpris: 1150 kr pr døgn

Cabinn City (Lavpriskjede med kahyttlignende rom): Her koster det billigste rommet nesten 800 kroner med frokost. Hotellet tilbyr rom uten frokost i grunnprisen, men jeg har lagt til dette. De minste rommene er ekstremt små, men de har Internett og bad på rommet. Det koster ellers bare 100 kroner å oppgradere til et litt større rom, og 200 for et såkalt Commodorerom, men også disse er bitte små. Parkering til ca 150 kr pr døgn må legges til.

Totalpris: 950 kr pr døgn

Det er mulig å leie flere typer ferieleiligheter i København, og i denne lille leiligheten i Gammel Kongevej har vi bodd før. Det er mange fordeler med å ha sin egen leilighet. Vi liker å farte rundt hele dagen, men er ingen festløver om natten. Får vi en lekker lunsj på restaurant, lager vi like gjerne et smørbrød eller et speilegg «hjemme hos oss selv» om kvelden. Men da må man altså ha en leilighet. Leiligheten koster 900 kr for et døgn, og da er parkering inkludert. Internett er det ikke i akkurat denne leiligheten.

Totalpris: 900 kr pr døgn.

Hotell Copenhagen Island: Dette er et av de virkelig lekre hotellene, og vanligvis koster det rundt 1400 kr for et dobbeltrom. Vi har bodd der før, og vet at det er bra. Da jeg kikket inn i dag, viste det seg at de hadde tilbud på vanlige dobbeltrom til 820 kroner! Skulle vi ville ha Superiorrom kostet det 920 kr og et Executiverom kostet 1020 (Du vet et sånt digert rom med balkong med sjøutsikt, badekåper og slipperser, sjokolade på puten og i det hele tatt!). Hvis man ble i tre døgn, og ett av disse døgnene var en søndag, fikk man søndagen gratis. Det er gratis parkering utenfor hotellet. Nå var dette riktig nok et tilbud, men det slår altså prisen på både vandrerhjem, leilighet og billighotell. Stikk den!

Totalpris ved kjøp av tre døgn på ordinært rom: 560 kr pr døgn.

Totalpris ved valg av luksusrom: 680 kr pr døgn.

Så kan du jo gjette hva vi valgte.

Jeg gleder meg!

7 responses to “Når dyrt blir billig, – om å sove i København.

 1. Oi, det er ikke billigt å bo på hotel i København.
  Var dere kommet fra 6-10 august istedet, kunne dere bo gratis i leiligheten min – mot å passe katten 😉
  Så hyggelig dere liker dere så bra i København, og besøker ofte.
  Håper dere får en god ferie.

 2. Det er dyrt, Therese. Vi kunne nok kommet billigere fra det ved å bo utenfor byen, men vi er på ferie, og noe av poenget er å rusle rundt i byen. Katten din kan vi jo passe en annen gang, – det hørtes ut som en god deal. Vi har faktisk tenkt på å melde oss på en sånn «Bytte-bolig-ring». En ettrommer i København sentrum mot en stor hytte med åtte sengeplasser ved havet skulle vel være mulig.

 3. Åh ja, det burde være muligt ja ! Vi må snakke sammen neste gang dere skal feriere, da kansje det passer med at jeg skal til London el. 🙂

  Jeg ville velge å bo i sentrum også. Ikke morsomt å bruke en halv til hel time på transport hver dag frem og tilbake.

 4. Åh, så deilig å få luksusrom billigere enn vandrerhjemrom og denslags! Det høres fantastisk ut – god tur! 🙂

 5. Tilbaketråkk: Feriens siste sprell « Livet leker

 6. Tilbaketråkk: Hotell i særklasse | Livet leker

 7. Tilbaketråkk: Et sted må man bo | Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s