Løvetannen står godt i år

Faktisk har vi en hel plen full av løvetann. Riktig nok er det en bitte liten plen, men det tok meg ikke lang tid å fylle en stor plastbalje. Synd de ikke kan selges, disse tennene.

bucket

Noen av eksemplarene er store som plommetrær. Denne var faktisk så flott at jeg ikke hadde hjerte til å knekke den. Den skal få stå!

stor

Det er egentlig merkelig at de gror så villig på plenen vår. Jeg gjorde jo den samme jobben i fjor. Flere ganger var jeg ute med min lange, spisse løvetannstikke. Det er en fantastisk følelse når jeg kjenner at roten løsner og jeg kan dra den opp som en kniv av en slire.

rot

Like godt at barnebarna til dem jeg kverker i år vil dukke opp hos oss neste år.

Så har jeg noe å bruke livet mitt til.

15 responses to “Løvetannen står godt i år

 1. Det rare er at det heter «løvetanner» i flertall. I følge den godeste Herr Lomheim.
  Ikke det at det har noe med saken å gjøre da.

 2. Det gjør det, med mindre du snakker om tennene til løven. Inger Hagerup visste nok det, – og hun visste nok også at det ikke het «gamle menner».

 3. For all del, jeg tviler ikke på at verken du eller Hagerup visste det. Hun levde jo av språket, og du er jo lærer.

 4. Nogle år fortsætter jeg den evige kamp med mælkebøtten (løvetannen), men andre år – og sådan et er det i år – så lader jeg dem være. Eller rettere lader græsslåmaskinen klippe dem ned og lader som om de ikke er der.

 5. Men jeg opplever det ikke som en kamp, Fru Green. Jeg elsker å ta noen runder i hagen for å knerte løvetann. Jeg liker følelse i hendene når jeg drar opp de lange røttene, og jeg liker lyden når roten knekker, og det gjør den jo som oftest. Nå hører det altså med til historien at vi har en tomt på ca 400 kvadratmeter, – og når man trekker fra bygninger, oppkjørsler osv, så blir det bare en bitte liten plen igjen. Jeg hadde aldri giddet om det var en stor plen.

  Ha en fin lørdag der nede i sør.

 6. Jeg jagter også mælkebøtten i vores have og er lige så stolt som dig, når jeg får hele roden op :o) Det er jo egentlig en smuk plante – den breder sig bare alt for meget. Ved du, at man kan bruge bladene i salat?

 7. Jeg knertet mine for et par dager siden, er helt enig med deg – det er deilig å stikke redskapen ned langs roten og kjenne at det løsner. Det tok vel en halvtimes tid å bli kvitt det vi hadde på plen og bed, regner med å måtte gjøre det en gang til om en måneds tid. Men vet jo at det hjelper, jeg føler at det ikke kom like mye tilbake i den forrige hagen vi hadde.

 8. Jeg er enig, løvetannen er faktisk ganske vakker. I går var det skyer av løvetannfrø i luften på veien mellom Skjærviken og Begby. Kom noen av dem fra din kant kanskje 🙂

 9. Jeg har slet ikke engang fået spredt den kalk, jeg købte for at give græsset forspring 🙂 Men det går jo endda, der er ikke så mange her.

 10. Madame og Nissemann: Ja, er det ikke en deilig følelse når roten glir opp av jorden?

  9na: De kom jo ikke fra min kant, for jeg har knertet mine.

  dax2: Jeg kalket visst også en gang, men det er lenge siden. Nå bare napper jeg dem opp. I år har jeg gjødslet, men så ble det litt for konsentrert her og der, og så blir det grå flekker i plenen. Uff da!

 11. Hvis du ikke oplever udfordringen med mælkebøtten, som en kamp, så må det jo være en tilbagevendende fornøjelse. Måske kunne jeg finde lidt af den fornøjelse i konkurrencen med planten om at få hele roden med op?!

  Og ja, Madame, mælkebøtteblade kan godt bruges til salat. Som jeg husker det har det en anelse bitter smag, men det er længe siden jeg har smagt det.
  Friske skvalderkål kan også spises. Så der er grundlag for en ukrudtsalat.

 12. Jeg synes løvetannen er pen, jeg! Det er da nydelige gule blomster! Mye finere med en plen overstrødd av skinnende små soler, enn en helt grønn vanlig en, sier nå jeg! 🙂

 13. Pen er den, Silje, men bladene brer seg utover og stjeler plass fra gresset. Når de visner, så blir det bare et stor, jordflekk i plenen. Derfor altså. Så nå har jeg en helt grønn plen, uten en eneste gul dott!

 14. Tilbaketråkk: Løvetann med dårlig sosial intellingens | Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s