Julenatt i bil

Litt før midnatt kjørte vi mamma hjem. Det gjør vi alltid på Julaften, Marthe og jeg. Så er spørsmålet hva vi skal gjøre videre. Noen ganger har vi endt på midnatssmesse i den katolske kirken, men de siste par årene har vi blitt i bilen, kjørt rundt og pratet. Det var det vi gjorde i natt. I en og en halv time.

Høsten har vært travel for det eldste barnet mitt, og vi har nesten ikke vært sammen siden i sommer, – i hvert fall ikke bare vi to. Vi mailer, sms-er, ringer og bruker alle nåtidens kommunikasjonsmidler. Det går bra det, men det er ikke nok i det lange løp.

I natt kjørte vi rundt i en varm bil og pratet og pratet. Utenfor bilen kunne vi se hvordan resten av verden var i ferd med å avslutte kvelden. Drosjer plukket opp folk som sto og ventet, innenfor vinduene så vi folk som kledde på seg vinterfrakker for å begi seg på hjemvei. Andre steder så det ut som om kvelden akkurat hadde begynt, og folk satt fortsatt rundt dekkede bord.

Når man sitter sånn i en lukket bil, er man isolert fra verden. Man kommer ikke noe sted, og det eneste man kan gjøre er å prate. Det gjorde vi. Vi pratet om det som er fint og godt, men kanskje mest om det som ikke er så lett. I løpet av et par timers tid fikk jeg vite noe jeg ikke allerede visste om datteren min, og kanskje fikk hun vite noe nytt om meg også.

Da vi kom hjem hadde guttene tatt oppvasken, og vi spanderte enda litt tid foran peisen sammen med dem.

Det er fortsatt jul.

7 responses to “Julenatt i bil

 1. Det er det nemlig. Hyggelig tradition I har jer.
  Glædelig Jul, Hege.

 2. Kære Hege, tak fordi jeg må følge livet hos dig 🙂 Du og din familie ønskes en glædelig jul, og lige nøjagtig det med at have børnene hjemme og fornemme hvordan de har det, er så godt beskrevet. Det er også der, vi er 🙂

 3. Det ble en lang natt.

 4. Godst å lese om slike gode opplevelser……det minner meg sånn på at det er viktig med sånn alenetid sammen. Datteren(13) er veldig flink til å prate, men sønnen sier ikke så mye. Nettopp derfor er det viktig med slik tid sammen. I høstferien avr datteren og samboeren min på høstferie på vestlandet, og jeg og sønnen var alene hjemme. Da fikk vi slik god alenetid sammen, nært og vart…. Kos dere videre i romjula.

 5. Det lyder utroligt hyggeligt, at du og din datter fik en god lang snak alene! Det lyder som en dejlig idé at køre rundt sammen og bare være jer to.
  Rigtig god 2. juledag til jer 🙂

 6. Det lyder en dejlig afslutning på juleaften 🙂

 7. Det er alltid fint å kunne snakke sammen enten det er om det gode eller det vonde.

  Fortsatt god jul til alle dere der ute.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s