Men Stieg er jo død, Peter Jöback

Peter Jöback blir intervjuet i Dagbladet Søndag i dag. Du vet, et sånt kort, lite intervju som trolig er gjort på telefon eller e-post. Hver uke intervjues en ny kjendis, – skådis, artistis, forfattis eller politikis, – og i dag var det Peter. Han synger julen inn i Norge, nemlig. Det blir visst en bøtte full med konserter, og på tirsdag er det Oslo Spektrum som står for tur.

Det er ofte de samme spørsmålene som går igjen i disse intervjuene. Peter får for eksempel fortalt at ett av høydepunktene i en perfekt søndag er å se repriser på Super Model. Et annet sted blir han spurt hva som er hans favorittroman.

petter

På skolen leste jeg bare en roman, som jeg ikke husker navnet på. Jeg har ikke vært så glad i å lese, men Stieg Larsson har gitt meg interessen tilbake. Så det må bli en bok han har skrevet.

Oj, oj, oj – dette kan bli trist nå som leselysten har våknet hos deg, Peter. Jeg falt også for Stieg Larsson, – men han rakk altså bare å gi ut tre bøker, og nå er han helt og ugjenkallelig død. Jeg håper du tar mot til deg og forsøker deg på en annen forfatter, for eksempel en søndag du har gått tom for repriser på Super Model.

Du kunne komme til å like det.

9 responses to “Men Stieg er jo død, Peter Jöback

 1. Hahaha – nogen gange ser jeg også Super model, men det siger jeg da ikke til nogen. Det er da en hemmelighed. 😉

  Jeg har ikke læst Stieg Larsson – jeg er ret sikker på at det ikke er noget for mig. MEN jeg tror at forfattere som Stieg Larsson og J.K.Rowling er meget vigtige, fordi de giver folk lyst til at læse mere. Ham der Peter Jöback ser for øvrigt meget godt ud, så han må da gerne låne nogle af mine bøger. 😆

 2. Du burde absolutt lese Stieg Larsson, Jens. Og ellers støtter jeg deg i det du sier. Peter Jøback kunne sikkert vært et funn for deg, – men jeg leste i intervjuet at han dessverre er opptatt. Som heterofil jente må jeg bare si: What a waste! Jeg synes nemlig også at Peter er supersøt.

 3. Stieg Larsson kan absolutt anbefales – mja, kanskje som en abc i leselyst også. Og for den godeste Jøback, holder det sikkert også. 1800 siden må det jo ta år å komme gjennom for han og da er nok «Super model» sikkert kommet ut som lydbok også.

 4. Vi har alle brug for lidt afslappende tv 🙂
  Godt hans læselyst er blevet vækket !

 5. Jeg synes, at Jens og Losarinas Mor har taget alle ordene ud af munden på mig :o)

 6. Visst der det godt at leselysten hans er vekket, – men jeg håper bare at det ikke stopper med Larsson, – for derfra kommer det ikke flere bøker nå.

 7. Jeg har læst første roman af Stieg Larsson og syntes at nummer to var for meget i tråd med nummer et så den venter jeg med. Derimod har jeg aldrig læst noget af J.K.Rowling – det er slet ikke mig. Men mange bøger læser jeg – jeg elsker at fordybe mig, at falde ind i bogens verden, måske er det derfor jeg aldrig har set supermodels 🙂

 8. Jeg får heller ikke til Harry Potter-bøkene, Marianne. Da datteren vår leste de første, skulle jeg lese dem høyt for minstemann. Jeg kjedet meg til døde. Snakk om dårlig mor! Jeg ga ham boken og sa at dette måtte han lese selv. Om han gjorde! Han ble så ivrig at han etter hvert ikke kunne vente på oversettelsene og leste dem på engelsk. Slett ikke dumt. Men jeg likte dem ikke, – og heller ikke noe særlig annet av fantasy-slaget.

 9. Så er vi to der ikke er til fantasy…. jeg kan ikke begribe den, men den er medet in i den danske folkeskole for tiden. Min datter slugte også alle harry potter bøgerne og bagefter på engelske.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s