Det hjelper ikke

Det har i grunnen vært en lys dag i dag. Luften har vært blå og klar, solen har skint og jeg har hatt det travelt og morsomt på jobben. Fredagen er en sånn dag hvor jeg nesten glemmer å puste. Jeg er i klasserommet i alle undervisningstimene, og etterpå er det mye som skal ordnes.

Både elever og lærere trives med fredager. Da er det snart helg, og mye å se fram til. På slutten av dagen spredde gjengen min seg utover skolen i et tynt lag. Noen hadde Mat og helse, noen arbeidet med en novelle av Anton Tschekov og resten regnet med brøk. Når tallene går på kryss og tvers, og det er helg om en halv time, – da hjelper det å legge seg på gulvet i solvarmen sammen med gode venner. Brøk eller ikke brøk, – når de ligger sånn er de bare glade jenter som smiler og ler og forer en gammel lærer med energi.

Det var lyst og fint.

jenten

Men hva hjelper det at dagen har vært full av sol og smil og lys?

Det yngste barnet mitt synes at livet er vanskelig og uhåndterlig. Når han synes det er mørkt og trist, – da klarer ikke jeg heller glede meg over lyset.

Det blir ganske mørkt.

gulv

Reklame

11 responses to “Det hjelper ikke

 1. Det er jo E og co.

  Hehe typisk dem !!!

 2. Jeg måtte fjerne det navnet du hadde skrevet, Rahand. Dere skal ikke gjenkjennes når jeg skriver om dere, vet du. Ha en fin helg.

 3. Det bedste man kan gøre i denne tid er at søge mod lyset når det er der….

 4. Fornuftige piger- søger lyset 🙂
  Gør mig ondt med din yngste. Vi bliver såpåvirkede , hvis dem vi elsker ikke har det godt.

 5. Ja, det må være en svær situation. Jeg har lyst til at komme med en masse opmuntrende kommentarer og gode råd – men nogen gange skal man bare holde sin mund, så det vil jeg gøre!

 6. Hmmm ikke lett å vite hva man skal gjøre… holde døra åpen og håpe at de kommer kanskje… i overført betydning, mener jeg, være der for dem og håpe de vil ha den støtten man kan tilby… og kanskje ta litt initiativ også… Si «jeg er her for deg»…

 7. Ungen min kommer heldigvis hjem når livet hans ikke er på stang. Det gjør meg bare så glad. Og jammen blir han her hele helgen.

 8. Uha, Hege, jeg håber, din yngste kan finde lyset igen. Det er hårdt, når vores børn har det svært. Mon ikke det hælper, at han har en stor støtte i jer …

 9. Ja Hege, som Mmme siger, din yngste _skal_ finde lyset.

  Min søn (som har været syg i mange omgange) sagde engang til mig: «Se her, det skønne vandfald, som den brasilianske dreng kaldte «el Runcador», Tordneren eller Buldreren, det er smukt, nyd det og glem alt om arbejdsløshed og mislykkede projekter. Vi er lige her nu og nu skal vi nyde det.»

  Jeg skal finde et billede fra dengang.

 10. Takk for hyggelige ord, alle sammen.

 11. Tilbaketråkk: Det klør! | Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s