Stakkars Barack Obama

barack

Jeg føler stor lettelse over at den nye presidenten i USA heter Barack Obama. Mest av alt er jeg kanskje lettet over at Buch er historie. Men stakkars mann. Hva er det han har gjort? Han overtar makten midt i den verste finanskrisen vi har hatt på mange tiår. Han overtar to kriger og en klode som er i ferd med å koke over. Resten av verden har mistet tilliten til USA. Kan Barack klare å gjenopprette den?

Stakkars mann.

Før han ble skutt i 1968 sa Robert Kennedy at USA kunne komme til å få sin første svarte president om førti år. Barack Obama er ikke mer svart enn Hilary Clinton er kvinne, – men han er verdens viktigste politiske leder. Hans lederskap får betydning for både usanerne, oss og mennesker i Irak, – og han kommer stadig til å bli minnet om alle de gangene han har sagt: I promise you!

Men han er ung og energisk, – nesten like ung og energisk som jeg er. McCain er kanskje lettet over at han slapp. Jeg synes han hørtes litt lettet ut da han gratulerte Obama i natt. Nå kan han gjøre det han burde gjøre, trekke seg tilbake og leke pensjonist.

Stakkars Barack Obama. Jeg håper han sover godt i natt, – og så er det bare å brette opp ermene. Vi kommer til å følge nøye med på alt han gjør – hver dag, hvert minutt – hvert sekund.

Sjelden har forventningene vært større.

La oss håpe han har rett når han sier at Change has come!

9 responses to “Stakkars Barack Obama

 1. Hva mente du med «Barack Obama er ikke mer svart enn Hilary Clinton er kvinne.»?

 2. Godt innlegg, og jeg er enig i nesten alt, men stusser også på det der med Hillary. Mener du hun bare er halvt kvinne? Jeg mener Hilary har vist verden hvordan en verdig kvinne skal stå rakrygget og med et smil reise seg igjen etter å ha blitt rundlurt av ham med sigaren du vet.

 3. Det va utrulig bra! Eg va så glad når han endelig vant! 😀

 4. Hehe – ikke bare jeg som ikke forstod den setningen der med Hillary, ser jeg.
  Ellers tenker jeg at verden ikke må gå helt av hengslene ift Obama nå da. Klart vi følger med, klart han må levere ift sine valgløfter – men jeg synes det blir litt feil utgangspunkt når man nå skal si ‘Stakkars Obama, for en jobb å overta» og fokusere på at nå må han levere. Herregud, det er jo sånn sett et genialt tidspunkt å overta på – det kan jo (nesten) ikke bli verre. Bush har null cred, alle er fornøyd bare han forsvinner. Du vet, don’t change a winning team. Vel, USA er ikke akkurat et winning team nå, så det var jaggu på tide med Change! Jeg synes vi skal være strålende fornøyd med at den beste kandidaten vant, og så gi han tid til å gjøre det gode vi vet han kan, og tro på at han kan klare det. Ting blir jo ikke bedre av at vi på forhånd tror at han kommer til å feile.

 5. Ja, stakkars mann.. det har jeg også tenkt i dag! Det er ikke lite han har foran seg nå!!

 6. Når jeg sier Stakkars Barack Obama, så er det i et anfall av identifikasjon. Tenk om det hadde vært meg. Hva ville jeg følt? Det er en formidabel oppgave han har påtatt seg, og selv en amerikansk president kan nok få litt nerver av og til. Han vil bli fulgt med argusøyne, og særlig de som valgte ham i stedet for McCain vil nok forvente leveranser.

  Barack Obama er svart og Hilary Clinton er kvinne, – visst er det sånn. Men svart som begrep i USA er jo noe annet enn denne mannen. Han har verken den afroamerikanske (slave-)bakgrunnen eller noe av det som ellers knytter svarte amerikanere sammen i et fellsskap. Han er velutdannet, rik og han lever sitt liv blant maktmennesker. Jeg tror ikke han forstår svarte, fattige amerikanere noe særlig bedre enn det en hvit demokrat ville gjort. OK, – kanskje litt da 🙂 Det samme gjelder for Hilary Clinton. Hun er på ingen måte noen halv kvinne. Hun er en sterk og flott dame, – men hun kan heller ikke gjøre noe spesielt for undertrykkede, fattige kvinner ut fra den ide at hun forstår dem bedre fordi hun er i samme bås, fordi hun er kvinne. Som jeg har skrevet om før, dette handler etter mitt syn mer om klasse enn om kjønn eller hudfarge. Så jeg står for påstanden min.

  USA er fortsatt USA og Obama er amerikaner. Det skal bli spennende å se om vi opplever de neste fire åra som en reell endring. Utrolig spennende er det uansett.

 7. Jeg er så glad for at de ble Obama. Jeg er sikker på at han er manden for opgaven. Nå skal bare vi i Europa være tålmodige og ikke bli skuffet over a Obama kansje kommer til å bruke mange krefter på USA den første tiden. USA er i den værste krise i mange år, så det er nok å gjøre der.

  Men spennende blir det å se hvad Obama får gjort med klimapolitik, krigen i Irak, Afghanistan og så mye annet.

  Vi går en spennende tid i møte 🙂 Jeg gleder meg.

 8. Så sandt….. Alle er glade og med rette men puha et job der venter ham. Hvordan skal han dog overhovedet få hoved og hale i det hele før næste valgperiode banker på. Om i USA måler man en ny præsident efter 100 dage – stakkels ham – godt jeg ikke er i han embede.

 9. Etter å ha lest forklaringen din på hva du mente, skjønner jeg… og er ganske enig. De kan ikke forstå utfra hudfarge eller kjønn, men forhåpentligvis har Obama (og Hillary) en god porsjon empati, og da kan de forstå mye.

  Jeg håper Obama er så bra som han har virket i valgkampen, det blir interessant å følge med. Jeg er mye mer optimistisk enn før i hvert fall. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s