Oslotur uten bilder

Jo da, – vi var i Oslo i går; men nå som jeg skulle blogge om det, gikk det opp for meg at jeg nesten ikke tok bilder. Det ligner ikke meg, og jeg vet nå at min blogg er en bildeblogg. Det er ikke fullt så moro å fortelle når jeg ikke har illustrasjonene med meg.

Men altså – vi la i vei tidlig om morgenen. Planen var å kjøre Henrik til universitetet på forelesning klokken ti, og før den tid skulla han få den flatskjermen Thv hadde kjøpt til ham. En lammestek og noen bokser hermetikk gikk samme veien.

Etter at det minste barnet vårt var avlevert til professorene, dro vi til Marthe. Så fikk hun sin lammestek og litt mammamat, – jeg må jo passe på at de ikke sulter i hjel!

IKEA neste. Denne gangen hadde vi mål og mening med turen. Marthes kjæreste, Aksel, har nemlig flyttet inn i hennes prangende bolig, og nå deler de 12.5 kvadratmeter! I tillegg deler de bad og kjøkken med en annen fyr, men de lever altså sitt privatliv på 12.5 kvadratmeter. Om formiddagen sitter Aksel her og øver og skriver. Marthe jobber på universitetet eller på Lokalhistorisk institutt. To personer på jobb her inne hadde uansett vært i overkant. Men det mest utrolige er at Aksel også mottar gitarelever her. At en liten pike stikker innom for å lære å spille er nå så, men at to voksne damer kommer en gang i uka for å spille på dette lille rommet, det er meg en gåte. De må jaggu være ivrige. Dette bildet viser nesten hele rommet. Det enste som mangler er sengen (90 cm) til venstre og en skaprekke til høyre.

Der det er hjerterom er det husrom, – og i dag har de middagsgjester rundt skrivebordet. Thv og jeg har aldri noen gang bodd så trangt. Riktig nok hadde vi do i kjelleren og måtte vaske oss i en stamp i vår første hybel, men vi hadde da alltid både soverom, kjøkken og stue.

Jeg håper de finner noe litt større snart.

Men altså IKEA. Marthe trengte noe som kunne gjøre plassen enda mer effektiv. Det ble en rund plantetralle til TV, sånn at den kunne rulles under skrivebordet, et stativ med trådkurver og en haug med små, nyttige dingsebumser av det slaget som IKEA er så fullt av.

Det var tid for mat, og heldigvis er vi enige: Sushi. Vi spiste og koste oss. Aksel og Henrik sto for praten. De fant et felles diskusjonstema i datakomprimering, og ord som heksadesimale tall og binær kode hoppet rundt i luften og fortalte meg at jeg bare skulle holde meg til sushien.

Jeg merker at det er veldig godt å ha begge ungene i Oslo. De ser ut til å ha et godt hverdagsliv begge to, og det betyr at jeg ikke behøver å savne dem. I stedet kan jeg ta med meg en lammestek og et fullt visakort og dra inn for å skjemme dem bort litt innimellom. I retur får jeg informasjon om studieprogresjon, morsomme professorer, Henriks kjærlighetsliv og Marthes fritidsaktiviteter. Selv om vi ikke skal ha noen detaljer, vil jeg gjerne vite nok til at jeg kan føle meg trygg på at livet til ungene mine går i riktig retning.

Vel hjemme pakket vi ut vårt IKEA-kjøp. Vi hadde investert i en Billy-hylle med glassdør. Nå står det der fyllt med alt restegarnet mitt. Tidligere har det ligget i poser og kurver, og jeg visste ikke riktig hva jeg hadde. Nå har det fått sin plass, og jammen ble det riktig dekorativt også. Jeg har alltid problemer med å kaste noe som helst, men i dag har jeg fått det til. Gammelt garn og påbegynte strikketøy har gått i det store arkivet. Mest sved det å kaste strikketøy, men det måtte til. En rosa genser som Marthe skulle fått en gang i 1995, og en babyjakke som er strikket feil der ikke noe å samle på.

Vekk med det!

Jeg ber den ærede leser legge merke til at rommet er både rent og ryddig. Det varer neppe så lenge.

Reklame

7 responses to “Oslotur uten bilder

 1. der er så sandelig hjerterum 🙂 Og jeg glæder mig også til at kartoflerne er i hus, for så tager vi til København og nyder datterens selskab. I dag har jeg nydt sønnens, vi har dannet en mad klub 🙂

  Og dit nye skab passer som fod i hose til rummet.

 2. Ja, det synes jeg også, Lene. Godt tur til Köbenhavn for dere også. Vi drar i morgen tidlig, og vi gleder oss.

 3. Sissel_NL

  Hei Hege. Det er Sissel fra vgs – husker du meg? Etter tips fra AK etter årets tur til Vesle Skaugum, koser jeg meg med bildebloggen din – du har fått enda ny leser 😀

  I dag leste jeg om bloggtreffet du skal delta på i København denne helgen, og ble nysgjerrig. På min eldre unge dager er jeg fra denne høsten masterstudent ved Universitetet i Oslo – Medievitenskap. Blogging er en del av fagfeltet – spesielt i det faget denne høsten som heter Mediatized Stories. Der behandles spørsmål som konstruksjon av identitet, autensitet og selvrepresentasjon. Da jeg leste at du gruer litt til å treffe dine bloggvenner, trigget det et ønske om å høre mer. Du forteller at du har lyst til å treffe menneskene bak vennene i bloggmiljøet, men er samtidig redd for at treffet i virkeligheten skal ødelegge den illusjonen eller forestillingen du har.

  Jeg ønsker meg en fyldig beskrivelse av opplevelsene dine fra bloggtreffet =D

  God tur til København!

  Sissel

 4. Heisann, Sissel. Så hyggelig at du ga deg til kjenne. Det var lenge siden. Jeg regnet med at du hadde vært innom, for Kristin sa hun hadde gitt deg adressen. Jo da, det kommer nok en fyldig beskrivelse, men blogging er som du vet silt virkelighet. Her er det mange hensyn å ta, – så den hele og fulle sannhet kan du ikke forvente deg. Men vil du vite mer om blogging og bloggtreff, så kan du jo bare ta kontakt gjennom privaten. Jeg tror jeg har rimelig god kjennskap til sjangeren nå. Selv om jeg bare har skrevet i et par år, har jeg jo lest mye lenger.

  Som du ser, er min blogg en typisk all round-blogg. Her er det alt fra politikk og skole til blomster og mat via både det personlige og det upersonlige. Ta en titt på høyre side, så finner du kategoriene.

 5. Altså, – skrivebordet er jo ikke med på bildet! Det der er jo stuebordet *rister på hodet* bare fordi man ikke har stue gjør det jo ikke stuebordet til et skrivebord av den grunn :_P

  m

 6. Uff og uff, – det var jo et lite skrivebord til venstre der også, ja, – unnskyld!!! Men enda rarere er det alt det dere får plass til der inne.

  Smakte låret til det lille, søte, døde dyret?

 7. Tilbaketråkk: Amatørturist! « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s