Mitt (v)onde øye

Plutselig var det der, – ett eller annet som hadde kommet inn på øyet mitt. Jeg vet ikke hva som skjedde, men plutselig kjente jeg det. Det var på lørdag, og først trodde jeg det var et hårstrå eller noe sånt, og at det ville gå fort over. Det gjorde det ikke. Lørdag kveld var jeg hoven, og jeg kunne kjenne et vondt punkt øverst til venstre i venstre øye. Noe lå under øyelokket helt bakerst i øyenhulen. Jeg skyllet med saltvann, men ingen ting hjalp. Det ble vare verre og verre utover på søndagen, og jeg begynte å føle meg varm og utilpass.

I dag tidlig dro jeg på jobben og gjennomførte undervisningen. Så bar det ned til legen. Jeg er livredd når noen skal ta på øyeeplet mitt, men nå måtte jeg jo til pers. Han lyste, han farget, han vrengte og han pirket, – men ingen ting fant han. Antagelig ligger det lenger bak enn han var i stand til å komme til.

Vi sender deg på øyepoliklinikken på sykehuset, sa han, – og så ringte han dit. Han fortalte dem hva jeg hadde forklart, hva han selv hadde gjort, og at øyet absolutt ikke virker betent. Det eneste som renner ut av det er rikelig med tårer. De ville ikke at jeg skulle komme, ikke ennå. Først skulle jeg prøve et døgn med kloramfenikolsalve. Jeg var ikke fornøyd med svaret, men det var ikke legen min heller. Det er ingen tegn til betennelse i øyet mitt, – hvorfor skal jeg da prøve antibiotika før noen har sett på det punktet under øyelokket der jeg faktisk kjenner at det ligger noe?

Der ergrer meg. Om det ligger noe der rent fysisk, eller om jeg har fått et rift, – det kan jeg ikke vite. Men noen alminnelig betennelse er det ikke. Likevel må jeg vente. Hvis jeg ikke er bedre klokken tre i morgen, skulle jeg komme ned til legen mellom tre og halv fire. Da er jeg i Halden på møte på hoyskolen. Så må jeg dra onsdag morgen. Da sitter jeg i en buss på skoletur med elevene mine.

Arrgh!!! Jeg vil bare at noen skal pirke eller spyle bort hva-det-nå-er som ligger der og gnager øverst i venstre øyenhule!

5 responses to “Mitt (v)onde øye

 1. Det er et smukt øje!
  Kan det være svampeinfektion på indersiden af øjenlåget? Nej, det ville lægen have kunnet se.

  Har du en lille flaske med øjendråber, som du kan have i lommen?

 2. the sailor

  uff da!! Ja, små tuer kan velte store lass.. og sånne «små» sykdommer kan da være myyyye mer irriterende enn de store – og da handler legestanden promte! Er det ikke rart? DET er irriterende det! Nei, dra fra Halden så du får det ut før skoletur! Dette kan ikke vente, det er jeg enig i. Ingen sykdom skal være for liten!

 3. Du er ikke sann, dax2, – smukt øye. Ja, du kan spøke!

  Jeg må nok vente, the sailor, og jeg har ikke tid til å gå til legen igjen før tidligst onsdag morgen, – men gjør jeg det, kan jeg ikke dra til Halden med elevene.

  Dritt!!!

 4. Jeg kan godt se at øjet er rødt og irriteret, og at billedet er uskarpt, men et nærbillede af den slags må gerne være uskarpt for at lægge vægt på helheden.
  Det er dybden af pupil og reflekserne som får mig til at sige at det er et smukt øje eller rettere billede.

  Du skal blive rask igen hurtigt. Gå til lægen.
  Jeg bruger kontaktlinser og har en eller to gange haft noget i øjet. Det hjælper at dryppe, men man får altid at vide, at man skal passe på.

  Forhåbentlig kan du skylle det ud, når irritationen har lagt sig lidt – ellers, hvis det fx. er et metalkorn, som har sat sig fast på indersiden, så må lægen jo skrabe det ud fra indersiden af øjenlåget.

 5. Tilbaketråkk: Cato Zahl Pedersen og en bomtur « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s