Tredje verdenskrig eller bare ludo?

Vi har spilt ludo på skolen i dag. Klassene våre er store, 52 elever denne gangen. De kommer fra tre forskjellige barneskoler, og det er vår oppgave å hjelpe de nye åttendeklassingene til å få et hyggelig sosialt miljø i klassen. Skal vi få til det må det mere til en sterke verb og geometri. Vi må prate sammen, vi må ut på tur, – og så kan vi spille ludo,- Non-stop-ludo.

De er fire på laget, og brikkene består av Non-stop-sjokolade; fire brikker til hver. Hvis de slår inn brikkene til en annen spiller, får de en Non-stop å putte i munnen. Det får de også når de har fått en av brikkene hjem.

Er ikke dette de ungene som alltid har penger i lomma og kan spise all den sjokoladen de vil? Det så ikke sånn ut i dag. Først spilte de pent og pyntelig. Hver gang de slo inn en brikke, stormet de opp til meg for å få en sjokolade. Så begynte det å ta av. De spilte i et forykende tempo for å kunne få tak i så mange Non-stop som mulig før skoledagen var over. Noen kom nesten i håndgemeng over en sjokoladebit, og en av gruppene snek seg til flere fargerike knotter enn de hadde krav på. Frekkingene! Jeg måtte ta på meg sinna-dame-ansiktet mitt og glefse litt sånn for syns skyld. Det var bare 17 elever i klasserommet, men det hørtes ut som 170! De spilte, sprang etter sjokolade og hylte når andre vant. Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg trodd tredje verdenskrig hadde brutt ut.

Men målet ble nådd: De hadde det moro og de ble bedre kjent med hverandre.

7 responses to “Tredje verdenskrig eller bare ludo?

 1. Det hørtes ut som en artig dag. Og ludo er jo en kjempefin måte å bli kjent med hverandre. Også er det et genialt spill og omtrent det eneste spiller jeg liker.

 2. Det var da en god ide!
  Min kæreste lavede engang et lille ludo-spil af en blød masonit-plade og knappenåle med små glaskugle-hoveder, og vi spillede i timevis og havde det sjovt.

 3. Gjorde vi dette? det kan jeg ikke huske! men jeg husker mange verdenskriger, da. de trenger man ikke sjokoladeludo for å frembringe. 🙂 savner deg, jeg Hege! vår nye norsklærer er ganske kjedelig. og vi får aldri non-stop…

 4. Til det forrige innlegget vil jeg bare si: DNA-analyse…

 5. Dere gjorde nok det, Silje, – men det er jo tre år og et helt liv siden. Du får ta med non-stop til norsklæreren.

  Og til dere andre: Ludo er topp.

 6. ida emilie

  hehe xD
  husker den dagen Hege! 😀
  det var kjempe godt med non-stop.
  glad jeg fikk deg som lærer

 7. Velkommen hit, Ida Emilie. Vi får forsøke å gjøre noe hyggelig en anne fredag også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s