For et hengehue jeg er

Jeg vet det, – jeg er dødskjedelig, og sånn har det vel egentlig alltid vært. Kanskje jeg ble født gammel. Jeg liker hverdager bedre enn ferier, – og hjemmeliv bedre enn fest. Det betyr ikke at jeg ikke liker ferier og fester. Det betyr at hvis jeg må velge, så liker jeg ro og fred og rytme aller best. Nå har skolen begynt, og jeg har det riktig, riktig bra, – særlig i helgene. Men det er et skjær i sjøen, og jeg er litt i tvil om jeg skal skrive om det. Nå vil du virkelig forstå hvor sinnsykt kjedelig er jeg.

Altså: Tidligere i år bestilte vi oss en tur til Warszawa i høstferien. På det tidspunktet var vi underernærte på oppleveser, og en tur til Warszawa føltes helt riktig, særlig til den nette sum av 1500 kroner tur/retur for begge to. Helt riktig føltes det, men det var før vi hadde vært på årets sommerferie i Spania, – i august. I Spania hadde vi det aldeles fantastisk. Det var akkurat en sånn reise vi var underernærte på. Vi fikk næring til reiselysten i Spania, men nå er jeg mett. Det vi gjorde da vi handlet Polentur i juni, var som å handle mat når man er sulten. Man kjøper for mye.

Jeg har fortsatt lyst til å dra til Warszawa, men ikke nå. Det er for kort tid siden sist jeg pakket en koffert. At vi skal på fjellet hele helgen før Warszawa er planlagt har selvfølgelig også noe å si for min manglende entusiasme. Det blir rett og slett for mye for en treg person som meg selv. Turen er bestilt fra fredag før høstferien til onsdag. Litt lenge i en ukjent storby, spør du meg. Og særlig når lysten uteblir. Den samme helgen skulle vi egentlig hatt de to små. Jeg har lyst til det. Vi er invitert i barnebursdag hos Thvs bror, og det hadde vært hyggelig. Nå som vi har begynt å jobbe, og det så til de grader, trenger huset en kjærlig hånd. Jeg liker å være hjemme noen dager og få skikk på kåken i kombinasjon med lange morgener og sene kvelder. Dessuten har jeg alltid en del arbeid å få unna i en sånn ferieuke. Litt avveksling ville vi nok bevilget oss uansett, men da ville det passet meg bedre med et par dager i Köbenhavn. Det ender kanskje med at vi reiser likevel, men det er urettferidig mot Warszawa.

Hvor kjedelig kan man bli? Thv sier at han har det litt på samme måte som jeg, og at det er greit om vi blir hjemme. Det sier han helt sikkert bare for å gjøre det lettere for meg. Han ville aldri selv ha foreslått at vi ikke skal dra på en tur vi har kjøpt og betalt. Han har nok noen av de samme betenkelighetene som jeg, men han er mye flinkere enn meg til å koble ut. Når vi drar på tur, så glemmer han alt her hjemme, og så bare er han på tur og nyter det i fulle drag. At han gidder å være gift med en sånn festbrems som meg er et sant under.

Ungene har flyttet hjemmefra, og vi har råd til å reise litt mer enn vi har gjort. Vi har faktisk ikke vært så mange steder sammen, og nå skulle det skje. Dette har vi vært enige om og gledet oss til. Og orker ikke jeg å dra til Warszawa i fem dager i høstferien! Hva skal man gjøre med sånt?

Snart er vi gamle og syke og døde og kan ikke reise noe sted.

Da kan jeg angre, tenker jeg!

12 responses to “For et hengehue jeg er

 1. Jeg kender helt bestemt til det du beskriver. Man bestiller en rejse i en periode, hvor man trænger og når man så står og skal afsted så orker man ikke. Jeg har det som dig – jeg holder mest af hverdagen – vil heller være hjemme end i byen og feste – men vi er da ikke kedelige Hege 🙂 Jeg går med en ide om at jeg næste sommer faktisk ikke vil til udlandet i sommerferien – og det er næsten en revolution. Men jeg orker ikke at feriestederne er fyldt med mennesker og når ens eget hjemsted faktisk i den periode er helt stille og fredelig….Jeg har aldrig forstået mine forældre når de sagde; nej vi gider ikke at rejse….. Jeg syntes de var så gamle – nu er det mig selv der er der…..Jeg syntes du skal aflyse Polen…..

 2. lisbeth58bula

  Å hjelp, jeg kjenner meg igjen- også jeg som har arbeidet aktivt mot den snikende mistanken om at jeg er treig!Og glad i hverdagene og hjemmehelgene.

 3. Jeg kender så udemærket til det du beskriver. Jeg elsker også hverdagene og den ensartet hed der er vet at stå op på samme tid tage på arbejde og alle de ting der nu følger med og de så afbræk som weekenderne giver er dejlige og passer fint til mig. Nu skal det ikke forstås sådan at jeg ikke kan lide ferierne, dem elsker jeg også, der skal bare være en passende afstan imellem ellers kan det blive for meget. Jeg er afhænig at at kunne gå på arbejde og jeg vil nødig uvære den der daglige tommerum.

 4. Mærk efter Hege, og så tag beslutning derefter. Ha en god weekend.

 5. Selg billettene på Finn og spis en god middag i Fredrikstad i stedet… Skjønner deg godt jeg. Orket ikke dra på hytta engang denne helgen, vi.

 6. Hvis man finner ut at man er et hengehue, er det jammen en trøst å blogge om det og oppdage at det er flere der ute. Kanskje vi skulle danne en forening?

 7. Takk for tipset, 9na. Bilettene ligger nå på Finn. Det er jo en ambivalens i dette. Vi har jo litt lyst til å reise også, og lysten kan jo komme etter hvert. Likevel er vi såpass lite lystne at vi velger å forsøke å selge bilettene. Får vi på denne måten refundert våre 1500 kroner, er det lettere å avlyse. Da er det jo som om vi aldri har bestilt, og så kan vi heller reise et sted i vinterferien. Jeg blir lett litt øm i lommeboka.

 8. Tine i DK

  Heisann! Hilsen fra Danmark – har læst med længe, men ikke kommenteret før nu. – Var det ikke Norwegian I skulle med? De fleste af deres billetter kan ændres mod gebyr + evt. prisdifference – og hvis I ændrer til f.eks. en helg i våren (ikke påske el. lign.) er prisen ofte den samme, dvs. I skal kun betale ændringsgebyret som jeg tror er ca NOK300. Var det en mulighed?

 9. Velkommen hit, Tine. Hyggelig at du gir lyd fra deg. Takk for tipset, men jeg var klar over det. Vi har booket om før. Men det er altså 300 kr pr pers pr vei, – så det må ganges med fire. Men det er en mulighet. Nå ligger de på Finn, så får vi se.

 10. Jeg synes du er skikkelig flink som tar behovene dine på alvor og ikke presser deg til den turen. Å presse seg til i utgangspunktet hyggelige ting når man egentlig ikke har lyst, det har jeg ingen tro på nytten av.
  Nyt heimen og det alminnelige,du 🙂

 11. Takk for det, Britt Åse. Vi får se hvor det fyker av.

 12. Tilbaketråkk: Høstferie « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s