Leseverksted

Jeg har aldri vært helt fortrolig med ordet, og derfor bruker jeg det minst mulig; men det kalles faktisk leseverksted når en hel klasse får anledning til å sitte i skoletimen og lese bøker i fred og ro. Hensikten er å øke leseferdigheter og hastighet, i håp om at elevene skal finne gleden ved å lese. De har det i naboklassen vår nå, leseverksted, og ingen ting kan minne mindre om et verksted. Her er det verken støy eller mekanikk å spore. Noen og femti unger flyter utover med hver sin bok foran øynene. De leser og leser. Noen få orker bare en halv time, så ber de om å få jobbe med noe annet i stedet. De andre fortsetter å lese.

Vi skal lese i klassen min også, men jeg velger å vente. Nå i starten er de så nyfikne på skolen, så ivrige og lærevillige, at jeg vil utnytte energien deres så godt jeg kan. Når nyhetens interesse over den nye skolen har lagt seg, mørket siger over oss og livet er litt kjedelig – DA skal vi krype inn i en bok eller to.

6 responses to “Leseverksted

  1. Hjelp, jeg synes det sto leKseverksted… I disse leksetider…

  2. Minst mulig lekser, 9na.

  3. Hva er det som fenger og er populært å lese for 8. klassinger nå for tiden?

  4. Lenge siden jeg har vært innom. Kul blogg!
    Jeg har en gjeng med gutter som elsker Donald, men har vegring på bøker. Huff, har prøvd alt. tror jeg……

  5. Sådan noget havde vi altså ikke da jeg gik i skolen. Til gengæld havde vi en lærere som i løbet af bare to år, læste omkring 30-40 bøger højt for os. Jeg taler ikke om små bøger, men for eksempel «Røde orm» af Frans G. Bengtsson og «Hobitten» af Tolkien. Jeg tror det er hans skyld, at jeg er så vild med bøger i dag. 😀

    Jeg synes det er utrolig dejligt at sidde og læse sammen med andre. Jeg har svært ved at forklare hvorfor, men der en meget intens følelse af samvær og nærhed, selv om man sidder med hver sin bog og der er helt stille.

  6. Det er ikke min klasse, Anne W, så jeg fikk ikke helt med meg hva de leste. Jeg så en Muffe av Arne Garvang på en pult, og en Drageløperen på en annen. Det betyr i hvert fall at spranget går fra barnebøker til såkalte voksenbøker. Ellers vet jeg at Fantasy er veldig populært nå. Jeg skal komme tilbake til det når mine unger skal lese.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s