Høyt hus, modig mann

Nå er det tid for veggen ut mot veien. Malingen blafrer i nattevinden så vi knapt kan sove. Panelet er fra 1927, og den gangen malte man med linoljemaling. Selv om materialene fortsatt er gode, er sånne vegger et mareritt. Malingen slipper for et godt ord, og det må males ofte.

Og så er det taket. Takstenene begynner å bli slitt (!), og derfor løsner de lettere når det blåser sterkt. I år må Thv opp på begge sider for å få lagt på plass sten som har blåst ned eller forskjøvet seg.

Det er høyt!

Jeg synes kanskje han skulle få noen andre og yngre til å gjøre jobben, men det vil han altså ikke. Ikke ennå. Han flytter på takstenene, og så klatrer han opp på lektene. Det går bra, men jeg orker nesten ikke se på ham. Tenk om en av lektene ryker! Tenk om han faller ned! Hvem skal klatre opp på taket da? Jeg tør ikke. Jeg blir kvalm bare av å se på.

I år måtte han helt opp på mønet. Selvfølgelig hadde en av stenene der oppe blåst ned. Og når han er der oppe, ser han stadig nye ting som må gjøres: stener som har flyttet seg, zink som har løsnet. Det er ingen tvil: Taket må legges om før vi blir gamle. Vi kan ikke holde på sånn som dette hver høst.

Når stenene først var flyttet bort, benyttet han også sjansen til å skrape sidene på hunden. Det trengtes. I morgen skal han male første strøk der oppe, tirsdag andre, – og så må hele veggen nedenfor skrapes ferdig og males. Den delen av jobben skal vi gjøre sammen.

Det er nesten pinlig å vise fram en sånn fæl vegg for hele Bloggland. Det betyr at jeg må komme tilbake senere med et bilde av resultatet når vi er ferdige.

Reklame

7 responses to “Høyt hus, modig mann

 1. Selv om det er slitt så er det slitt på en fin måte. Jeg har sett hus som flasser maling og som ikke kler det fordi det er ingen som passer på huset.
  Thv er virkelig tøff! Jeg hadde ikke tørt å klatre opp dit. Halvveis opp stigen er mer enn nok for meg.

 2. Jeg er vild med jeres hus, Hege, så jeg glæder mig til at se det færdige resultat 😉

 3. Elisabeth

  Har samme problem med hus og linoljemaling, Hege.

  Fulgte et råd om å skrape hele huset reint for maling med varmluftpistol, noe min flinke, tålmodige mann gjorde. Etter dette sto veggen og tørket, før det fikk et strøk med Visir og siden toppstrøk med maling. Dette har holdt kjempebra siden. Problemer med «bobler» og flassing er så godt som borte her.

  Mvh Elisabeth

 4. Takk for tipset, Elisabeth. De gjorde det du beskriver på Thvs barndomshjem, men det funka ikke der. Tror vi bare skraper og maler som vi pleier.

  Jeg håper bildene av resultatet kommer fort, Lene, for snart er det høst.

  Glad for at du liker huset vårt, Ingvild. Det gjør vi også. Vi elsker det.

 5. Høyt og skummelt.. Men koselig er det jo.. Huset..

 6. Uhhhhh, det ser alt for farligt ud. Det må han ikke det der, uden sikkerhedsnet og sko 😀 Håber at han er vel i din favn igen.

 7. Han skal nok opp igjen, Sister Bonde. Det må han jo. Men redd er jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s