Lukket og låst

Gamle dører har ofte mye å fortelle, men bare hvis du er interessert. Går du raskt forbi, ser de som regel helt alminnelige ut. Kanskje forstår du ikke en gang at døra er gammel. Den ser bare brun og kjedelig ut, sånn som denne her. Den ligger i Calle Mayor i Vila Joliosa i Spania, midt i en trang, gammel gate.

Går du nærmere inntil kan det hende du ser alderen. Denne døra utmerket seg ved at alle de gamle nøkkelhullene var bevart. Tenk på alle som har stått her i nattemørket og fomlet med låsen for å komme inn. Kanskje ble noen nøkler for gammeldagse og usikre, og så ble de skiftet ut. Kanskje mistet noen en nøkkel, og så måtte de kjøpe ny lås.

Hadde jeg vært modigere, hadde jeg banket på og bedt eieren fortelle meg om døra. Så modig er jeg dessverre ikke.

2 responses to “Lukket og låst

  1. Dørene fortæller også en historie om hvordan man gerne vil have at verden omkring skal se på en selv, og måske om hvor mange man gerne vil invitere indenfor:-)

  2. Nettopp. Her i Spania har vi blitt overrasket over i hvilken grad folk stenger seg inne. I kveld har vi gått tur i nabolaget, og alle har tette tujahekker. I tillegg et gjerde som er dekket med en slags grønn plast. De har vakre porter, men de er også dekket med en plate. Hagene er nærmes hermetisk lukket.

    Og så jeg som er så nysgjerrig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s