Først dro vi til Altea

Synd jeg ikke har hatt skritteller på meg, for i dag har bena virkelig fått flytt på seg. Vi har nemlig vært på tur, nærmere bestemt to turer. Aller føst dro vi til Altea. Broren til Thv var i bryllup der for et par år siden, og han og mange andre har anbefalt byen. Så dro vi da. Først kjørte vi tur langs kysten for å sondere terrenget. Høyt der oppe lå kirken som var målet for turen. Heldigvis kunne vi kjøre et godt stykke opp i bakken før vi begynte å gå innover. Det er tungt å gå i 37 grader varme, og det er tallet vi så på et termometer i dag. Makan til idyll. Målet for turen, kirken, så vi høyt der oppe, og langt der nede lyste Middelhavet.

Det går sakte framover med oss, for det er så mye jeg må stoppe å se på. Det nye fotoapparatet mitt har også fått ben å gå på. Uansett om folk bor i Fredrikstad eller Altea, sansen for å pynte opp rundt seg er den samme over alt.

Thv er rimelig stolt av sin drueplante hjemme hagen, men den blekner i forhold til de druene vi ser her. Denne vokste opp av ingenting nede i en gate og slynget seg ippover en terrasse. Vi våget ikke stikke inn en hånd for å smake. Vi er liksom for gamle til å gå på slang. Ikke var de modne heller.

Over alt hvor vi går her er det nyoppusset og flott. Det vitner om god økonomi og velstand, og det er jo alltid en god ting. Samtidig er det nesten umulig for sånne som meg å finne gamle bygningsdetaljer, slitte dører og denslags. I Altea var det heldigvis noe gammelt som krydret alt det nye og pene.

Som alltid når vi kommer syd i Europa finner vi spor av religiøs tro over alt i det offentlige rom. Det kryr av religiøse bilder langs veier og gater. Jeg lurer på hvem som setter dem opp, – er det private eller det offentlige?

Da vi endelig kom fram til kirken, viste den seg å være både større og flottere enn vi hadde trodd da vi så den nede fra byen. Til gjengjeld var den stengt, og det var jo en skuffelse. Vi ville gjerne se den, dessuten skal det innrømmes at store kirkerom byr på etterlengtet skygge og lavere temperatur enn det vi får ute.

Utenfor kirken lå et stort torv. Der var det heldigvis restauranter som serverte iskald drikke. Så fikk vi i det minste en pust i bakken.

Mens vi satt der og lesket oss, planla vi resten av dagen. Egentlig hadde vi pakket for å dra videre til stranda, men nå ombestemte vi oss. Vi hadde fått blod på tann, og vi bestemte oss for å reise til en liten, men utrolig spennende fjellandsby, Guadalest. Den er Spanias tredje mest besøkte turistmål, og da vil ikke vi være dårligere enn andre turister.

Det skulle bli en lang dag.

2 responses to “Først dro vi til Altea

  1. Sikke et skønt sted i er. Kirken virker meget inspireret af mellemøsten med sit tag? Sikke nogle skønne vinduspartier og døre i ser – jeg får helt lyst – ja man kan dufte syden ud fra dine billeder 🙂

  2. Fint at du liker det, Marianne. Det er fint å blogge på ferie, synes jeg. Så får jeg satt meg ned en time om kvelden og samlet inntrykkene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s