Syden er et land

Syden er et land. Det ligger langt mot sør, og har strender med parasoller og varmt, salt vann over alt. Det er alltid mange mennesker i Syden. De innfødte snakker fort og lesper alle sammen, men merkelig nok kan man høre alle Europas tungemål når man beveger seg ute. Jeg vet ikke hva hovedstaden i Syden heter, men det er ikke så farlig, for landet er helt tydelig velorganisert og ryddig, så jeg tror alt fungerer som det skal. De som jobber i butikker og på restauranter later som om de liker at vi er her, men de ser veldig slitne ut, – særlig når vi bestiller middag klokka ti om kvelden.

På restaurantene serveres det billig mat, og den ligner på den maten vi får hjemme. I butikkene derimot selger de underlige fisker og vakuumpakkede lammehjerner som jeg ikke en gang vurderer å smake på. Det er mange som drikker for mye alkohol i Syden, særlig de som snakker samme språk som oss, – og det er litt flaut. Vi later som om vi kommer fra et helt annet land, så ingen skal tro at vi har noe med dem å gjøre. I Syden er det varmt, veldig varmt, og himmelen er alltid blå. Hvis du går barbent på flisene utendørs sent om kvelden, kjennes det som å gå på varmekablene på badet hjemme. Over alt er det blomster, og om kvelden er lufta parfymert av dufter.

Det er lenge, lenge siden sist vi var i Syden. Vi liker det.

11 responses to “Syden er et land

 1. Ja, akkkurat sånn er Syden:) Ha en fin ferie!

 2. Nå ble jeg faktisk litt misunnelig. Kunne godt ha tenkt meg en uke til i varmere strøk. Nå er det ikke så mye å skryte av når det gjelder sol og varme. Det er ikke sånn at det alltid er blå himmel her.

  Det skal likevel sies at det er godt å kaste seg ut i sjøen her hjemme fremdeles. Tok et kveldsbad i dag, ikke like varmt som i bassenget hos dere, men kanskje 21-22. Det er ikke så dumt det heller. Kos dere videre med god mat og godt drikke.

 3. Syden er vel en betegnelse som bare brukes i Skandinavia, og som dekker alt der det er sol og varme. Håper dere koser dere!

 4. Det var 22 grader i vannet hjemme da vi dro, Linda, – og det holder vel et par dager til. Her har vi spist middag, brødmiddag, på terassen. Det blir ikke noe kveldsbad i dag. I stedet skal vi se film.

  Det er nok bare vi som kjenner til landet Syden, ja, Betty. Men det er faktisk sånn at noen av mine elever (ungdomsskoleelever!!!!) faktisk tror at Syden er et land.

 5. «Syden er et land.»

  Jeg kunne ikke ha vært mer enig, Hege, hehe. =)

 6. Ikke sant? Er det ikke fantastisk, i det store landet Syden? Et annet stort land er Utlandet, der er det ikke alltid like varmt som i Syden, men det kan jo være. I Utlandet heter sykehuset Elsewhere Hospital, pengene heter Euro, før het de pissetasser, og alle menneskene er enten turister eller kelnere. Kos dere videre, og sjekk kirken i Altea.

 7. Heisann, Daniel. Hyggelig å høre fra deg. Lykke til med skolestart. Rett ryggen!!!

  Vi skal til Altea i dag, 9na, så da finner vi vel kirken. Men det er varmt, og vi har valgt å ta en lang, lang morgen her i huset. Det er skygge på morgenterassen og bassenget ligger der til avkjøling, selv om det er lite. Men Altea blir det.

 8. «Landet Syden»! Jo, det har jeg hørt brugt dengang for mange år siden da vi var små børn:-)

  Du fortæller om en dejlig ferie, hvor alting pludselig er rart og varmt og solen skinner – det er dejligt at opleve.

 9. Det ER deilig å oppleve, dax2. Vi nyter det.

 10. Tilbaketråkk: Ferierytme | Livet leker

 11. Tilbaketråkk: Litt lysere | Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s