Lagrene er fulle

Jeg trenger en viss mengde solvarme før jeg er klar for vinter og inneliv. Det er ikke så store lagre som skal fylles, men et minimum må jeg ha. Det har jeg fått nå. Hvis det skulle regne i morgen, så klarer jeg meg på det jeg har fått. Heldigvis blir det ikke regn. Det er meldt mange flere dager med sol og varme, og vi tar imot det vi får.

I dag kom vi av sted tidligere enn vi pleier. Det var tid for kajakktur. Kajakken har blitt den nye folkebåten her til lands. På vei ned til stranda ligger det mange av dem, og når vi kommer ut på vannet ser vi enda fler. Det er kanskje ikke så rart. Skal man på langtur eller ut for å fiske, må man ha en båt, – men for oss er kajakken helt super. Når vi skal på holmetur, havner vi gjerne på en av knausene vi ser rett utenfor land, og da holder det lenge med en enkel farkost. Likevel vurderer vi å kjøpe en bitte liten landstedsbåt i tillegg, – men det blir ikke i år.

I dag var vi førstemann på plass på skjæret. Vi la oss til og ventet på at Thvs bror og hans familie skulle dukke opp. Det gjorde de, – men ikke alene. Det minner meg om da jeg var barn og var på de samme holmene sammen med mine foreldre. Vi havnet alltid midt oppe i en haug med hyttenaboer. I dag kom Thvs bror med familie, så kom hans gode venn med sine og til slutt vennens nabo. Vi ble tolv og en hund.

Så ligger vi der på håndklærne våre og gjør ingen ting. Vi prater og diskuterer. Noen leser avisen. En har med vafler og byr rundt, og ellers spiser vi kneipbrød med tubeost eller leverpostei i boks mens vi kompenserer for vesketapet med å drikke vann. Det er enkelt og greit.

Innimellom når vi er litt for varme, kravler vi oss ut i vannet. I dag var det så varmt både på land og i vann at vi lå i vannet ganske lenge om gangen. Vi voksne svømmer litt rundt, mens ungene leker med dykkermasker og bademadrasser. Etter hvert fikk noen også prøve å stå på vannski bak båten til M.

Selv om naturen bare smilte i dag, er dette værharde områder. Store deler av året slår havet over holmene, det blåser og er iskaldt. Likevel vokser det små planter i hver en fjellsprekk. Dyr er det også. I dag så vi både svaner og mengder av halvvoksne måkeunger. Minken så vi ikke, men den er der. Det vet vi.

Når man ligger sånn på svaberget går tiden fort. Før vi visste ordet av det var det sen ettermiddag. Turen inn gikk fort, og når vi padler kajakk er det alltid moro at det er vi som kommer først til land. De andre har sine fortøyinger å løsne, sine dregger å dra opp – og tilsvarende prosedyrer når de kommer inn. Og selv om de flotte båtene kjører mye raskere enn vi klarer, skyter våre kajakker som piler gjennom vannet, og i motsetning til båtene, kan de bare kjøres inn på stranda og trilles hjem. Vi vant i dag igjen.

På hytta gikk vi rett i utedusjen for å få skylt av saltvannet og få kjølt oss ned litt. I morgen blir vi ved teltene. Vi skal jobbe litt, og dessuten må vi samle krefter. I morgen ettermiddag venter vi nemlig barneinvasjon: Fire små nåværende og tidligere gjestebarn skal være hos oss et par dager. Da blir det i hvert fall liv i leiren.

9 responses to “Lagrene er fulle

 1. Det er slett ikke dumt å ha hytte/ bo ved vannet. Det tar jo ikke noe tid å komme seg ut for å nyte eldoradoet av svaberg, måkeskrik og bølgeskvulp.

  Selv om det er mange ute og nyter, er det fremdeles mange steder å være nesten alene. Dere som har kajakk har jo utrolig mange muligheter, det er jo ikke alle som kommer til slik dere gjør. Det er ikke alltid det er best med størst båt.

  Kos dere videre i sommervarmen og ikke tenk på hytta som sløsing. Dere lader jo opp batteriene, og det må jo til.

 2. Nok en deilig dag i Østfold.. Er det ikke skjønt? I dag har vi vært mest ved teltene, har bare badet fra brygga og svømt massse rundt. Og plukket årets første kantareller. Og i varmen i dag lå Kjæresten inni et lite 60 cm underskap og monterte oppvaskmaskin. Gave fra eldstamann, deilig luksus!

 3. Kajakk står høyt på ønskelisten her i huset (eller hytten siden det er der vi skal ha dem). Vi får se til neste sommer. Mange flotte sommerbilder her hos deg. Det blir ikke så mye blogging om dagene eller besøk på andre sine blogger. Har et tregt mobilt bredbånd, så det må mye tålmodighet til for å orke det. Utholdenhet er ikke det som er mest av nå om dagene. I går var det 31 grader her og nei, jeg klager ikke. Men å sitte med en laptop i fanget da – det frister ikke.
  Vi får lade batteriene til en lang blogghøst!

 4. PS:
  Hva bruker du når du blogger fra hytten? Mobilen eller mobilt bredbånd? Eller noe annet??

 5. Visst har det vært en deilig dag, Linda og 9na, og i morgen får vi enda en. Jeg har ikke anlegg for å bli solbrent, men i dag kjenner jeg meg nesten svidd i ansiktet.

  Kajakk anbefales, petunia. Vi padlet masse for to år siden, men lite i fjor. I år har det heller ikke blitt så mye, men det blir det jo heller ikke med vanlig båt. Hvis du trenger tips om kjøp, så har vi ett. Våre er hentet i Tønsberg hos en som importerer fra Polen. Billigere har vi ikke sett dem.

  Her på hytta har vi fasttelefon. I fjor kjøpte vi bredbånd, adsl basis, fra Telenor. Vi har 3500 kbps ned og 350 opp, og er veldig fornøyde. Vi abonnerer i mai, juni, juli og august, og så sier vi opp. Det er ikke noe problem siden vi har vanlig fasttelefon. Litt dyrere pr mnd enn om vi hadde hatt det hele året, men ikke avskrekkende. Her på hytta har vi trådløs router, og det er deilig. Så kan vi sitte ute på verandaen om kvelden. Det er også viktig for meg å kunne bruke nettet hele døgnet. Nå som det er sommervarmt, er jeg bare innom en bitte liten tur om morgenen og en litt lenger om kvelden. Men når regnet står i bakken vil jeg gjerne kunne se web-tv og blogge når jeg vil.

  Naboen har ice via mobiltelefon eller noe sånt, og de er også kjempefornøyde. Det er jo en god løsning om man ikke har fasttelefon.

 6. Så nydelige bilder. Det må være skjønt å ha hytte ved vann nå. 🙂
  For min del så døør jeg av varmen men egentlig er det fuktigheten som er verst.
  I morgen kunne det plaske litt ned mens jeg var på praksis på ettermiddagen (det er et mareritt med den varmen på den tida.)

 7. Hurra. Sommer i DK og N. Jeg sendte en mail, fik du den? Hilsen fra Prærien

 8. Sånn er det Ingvild, varmen er best for oss som har ferie. Jeg nyter varmen her ved sjøen, men er ikke like glad i den når vi er i byen eller når vi jobber. Akkurat det er jo ikke noe stort problem her i Norge.

  Ja, da HC, mailen er mottatt og lest. Svar kommer i dag eller i morgen eller i overiomorgen 🙂 Ha en god dag på Prærien.

 9. Det bildet sei meir enn tusn ord!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s