Ett år på havet

Livet er kort, og for de fleste av oss glir voksenlivet av sted på det jevne, nærmest på autopilot. Det er mange som drømmer om å gjøre noe annet en periode av livet: Reise, møte nye mennesker, strekke grensene sine, møte nye sider ved seg selv, – men bare noen ytterst få realiserer drømmen. Min kollega H og hennes mann gjorde det. Etter lange overveielser og grundig planlegging bestemte de seg for å tilbringe ett år på havet. I juli 2007 reiste de av sted, og i går kom de hjem igjen. Vi var møtt mannsterke opp for å ønske dem velkomne hjem. Der var familie, venner og kollegaer, – men også journalister fra alle medier. På kaia ble det viftet med norske flagg, og i bardunene vaiet gjesteflaggene og viste hvor utrolig mange steder de har vært dette året.

Det er en modig beslutning å finne på noe sånt når man har nådd middagshøyden i livet. Samtidig er det jo nettopp da man har muligheten. H har skrevet blogg og dokumentert hele reisen, båten, mannskapet og alt annet av interesse, og det har vært spennende lesning for oss her hjemme gjennom hele året. På Ett år på havet har hun fortalt om alle opplevelsene. Mye ble som de hadde tenkt, og mye ble annerledes, Her kan man lese om både magesjau og storm, men også om late dager på dekk og karibiske strender. H råskriver, halvveis på dialekt og med et veldig friskt språk. Hun skriver sånn at stormsjøen skyller inn over deg, og den karibiske sola stikker deg i øynene når du leser. Selv om reisen nå er over, går det godt an å reise med dem en gang til ved å surfe seg gjennom reisebeskrivelsene, særlig de som beskriver kryssingen av Atlanteren. Her er det nok og godt nok stoff til en utradisjonell og spennende reisebeskrivelse i bokform.

Oppfordringen er gitt H, – og velkommen hjem.

3 responses to “Ett år på havet

 1. I storm og store bølger – med moderne navigationsudstyr og radio kan man vel sejle uden om de største storme, men de kan jo overraske og komme hurtigere end man kan komme væk!

  Flot tur, spændende at se ruten på kortet (link på bloggen).

  Hvis jeg skulle rejse, ville jeg være glad for at rejse med sejl i stedet for fly, men jeg ved ikke om jeg turde krydse Atlanten!!!

  Man skal ligesom have lagt det meste af livet bag sig, og det har jeg jo også, men jeg tror nu jeg foretrækker en vandretur i DovreFjeldet!

 2. Eller en bobiltur til tvers gjennom Europa til Tyrkia. Jeg liker meg på havet, men midt ute på Atlanterhavet er det fryktelig langt ned!

 3. the sailor

  Til min utrolige kontakt på havet!! Takk for utallige mailer og oppmuntringer på turen for det er faktisk livgivende når en er ensom og forlatt på det store havet!!
  Turen er over men ikke i våre hoder. Vi tror vi vil ha denne turen med oss i mange år enda.. mange fantastiske opplevelser men også mange vi godt kunne vært foruten!
  Om det blir noen bok tror jeg ikke for det er skrevet sååå utrolig mange reisebøker fra denne turen men en bok jeg ikke har sett er den med alle advarslene og de ukonfortable opplevelsene så kanskje det var en ide, men den blir nok for negativ for de som ønsker å reise så noen høye salgstall blir det vel ikke av det hehe.. Nå må vi akklimatisere oss for et liv på land først så får vi se.. men de som ønsker kontakt om langtur er hjertelig velkommen!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s