Flopper Rygge?

Vi har jo vært så glade for den nye sivile flyplassen på Rygge. Bare tjue minutter med bil fra dørstokken skulle Norwegian, Ryan Air og alle de andre ta oss ut i den store verden. Neste flyplass er Gardermoen, og dit tar det et par timer med bil. Når man skal så langt, må man legge inn sikkerhetsmarginer for eventuelle køer eller annet heft. Å fly fra Rygge er en betydelig tidsbesparing for oss.

Vår første tur ut fra denne flyplassen går 4. august. Da drar vi til Alicante. Da Rygge åpnet for sivil luftfart for omkring et år siden, bestemte vi oss for at vi i en periode framover skulle reise dit Rygge bragte oss. Vi har høstferie i september/oktober, og det er en perfekt tid for storbyferie. I stedet for å bestemme hvor vi skulle reise, ville vi i stedet teste ut alle destinasjoner med utgangspunkt i Rygge. Først så det lovende ut: Alicante, Antalya, Athen, Barcelona, Beograd, Bergen, Budapest, Istanbul, København, London, Malaga, Palanga, Pristina, Sarajevo, Szczecin, Valencia og Warszawa. Her var det nok å ta av, i hvert fall i første omgang. Det ville vel komme mer, tenkte vi. I stedet ser det ut til å gå den andre veien. Først ble ruten Rygge – København lagt ned. Så fikk vi beskjed om at London og Pristina slutter etter 1. september, og i går fortalte Norwegian at det samme gjelder for Warszawa. Fanden også!!! Tidligere i år valgte vi oss nettopp Warszawa for årets høstferietur. Vi skulle dra fredag 26. september. Nå må det bli Gardermoen i stedet.

Det betyr faktisk ganske mye for oss. Fra Gardermoen gikk flyet tidlig på fredag, og vi ville ankommet Warszawa tidlig på ettermiddagen. Fra Gardermoen går det så sent at vi ikke lander før klokken halv elleve om kvelden. Men først er det den lange turen til Gardermoen, den dyre parkeringen osv. Til Rygge ville vi bli kjørt av venner eller familie. Vi kan selvfølgelig avbestille og få pengene tilbake. Ombooke til et annet sted kan vi også. Vi gjør det neppe. Det blir nok Gardermoen – Warszawa denne gangen. Situasjonen er jo som den alltid har vært: Vi må reise fra Gardermoen eller Torp. Men forhåpningene om en nærflyplass svinner fort nå.

Hva skjer med Rygge? Blir det bare en flopp?

4 responses to “Flopper Rygge?

 1. Grundet fly-krise bliver Rygge sikkert nedprioriteret. Det er heller ikke godt hvis det bare bliver en opsamling til central-holdepladser.
  Men ellers så lyder det da som om I kan få en god ferie! Måske gør det ikke så meget om man skal bruge lidt mere tid og måske vil Rygge igen om et par år kunne tilbyde flere ruter.
  Kan I ikke få nogen til at køre Jer til Gardermoen alligevel? Det ville jeg da gerne gøre for mine venner.

 2. Det er langt fra oss og til Gardermoen, og prisen for å kjøre noen blir ikke så rent lav i rene drivstoffutgifter, for ikke å snakke om at det vil ta en arbeidsdag. Skal man kjøre og hente noen blir det jo til sammen 600 km. Det er for mye, selv for venner.

 3. Heisann

  Vi vår håpe og tro at det er kortvarige endringer på Rygge. Oljeprisen skal vel nedover igjen? Da øker vel på nytt tilbudet. Jeg har ennå ikke reist fra Rygge, bare kjørt og hentet.Det er jo midt i blinken for oss å reise derfra.

  Vi hadde jo tanker om å dra til Warszawa, noen jenter og jeg i høstferien også, men det er ikke sikkert nå. Når vi allikevel må til Gardermoen eller Torp.

  Linda

 4. Heisann til deg også, Linda. Vi drar i hvert fall uansett, – men litt snytt føler vi oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s