Utflukt

Været er litt opp og ned om dagen, mest ned, – og det blåser kråker. Ute er det ikke så mye å finne på. Etter avislesing, blogging, frokost – og i det hele tatt, så fant vi ut at vi måtte finne på noe i dag. Vi ville på utflukt.

Det ble IKEA.

Turen er kort, en drøy time med bil. Innkjøringa til Oslo er fullstendig kaotisk om dagen, men vi får i hvert fall nærkontakt med den store verden. I bakgrunnen ligger Danskebåten, den som legger i vei til Köbenhavn hver eneste dag klokken fem om ettermiddagen. Skipet i forgrunnen var et nytt bekjentskap, og det så ut til å høre hjemme i Rotterdam. En båtrute dit hadde heller ikke vært av veien.

For en gangs skyld hadde vi en plan med IKEA-turen. Utestua vår, i følge Thv skal den nå hete Lysthuset, – trenger en bedre sofa. Egentlig har vi lyst på en furusak med god madrass, – en sånn stor kjøkkensofa som man både kan sitte i når man spiser middag, krype opp i for å lese og legge seg ned og ta en lur i. Vi har jaktet bruktbutikkene for å finne en sånn, men foreløpig har det ikke lykkes. Da er IKEA et godt alternativ. De hadde nemlig denne for den nette sum av 495 kroner.

Det mangler ikke på fotomotiver på IKEA, men i dag var jeg ikke i fotograferingsmodus. Det har jeg vært før. Likevel måtte jeg fram med kameraet da jeg var på do. Inne i båsen var det nemlig en stor og en liten toilettskål. Jeg har noen små venner som ville ha elsket det. Thv fortalte at det var sånn inne hos herrene også. Da Marthe og Henrik var små, hadde de en sånn bitte liten do i barnehagen deres.

Bortsett fra å kjøpe jernsenga, ruslet vi som vanlig rundt og så på møbler og dupper og ditter og hva det nå er de har på IKEA. Middag fikk vi også, og den lå i magen til langt på kveld. Vi passet også på å prøvesitte den sofaen vi vurderer å kjøpe to av til høsten en gang. Det verste er at det sto to av slaget i Billigkroken. Sofaen er så billig på full pris, at den i prinsippet alltid burde selges fra billigkroken. 2900 kroner koster den. De to som var satt ned kostet 2100 kroner. Den eneste feilen med dem var at forpakningen var brutt. Hadde vi slått til med en gang, hadde vi altså spart 1600 kroner. Men det er grenser for hvor spontane vi kan være uten å få forberedt oss, og dessuten ville vi fått problemer med transporten.

Det får bli en annen gang.

Nå er senga montert opp og plassert der den skal stå. Det ser deilig ut, men den er kanskje i overkant stor med sine 90 centimeter. Jeg skal bruke august til å finne ut av det. Hvis vi synes den blir for stor, tar vi den med ut hit på hytta. Annekset trenger en oppfrisking som gjesterom, og da skal den få stå der.

Nå er IKEA brukt opp for denne sommeren. Vi håper på bra vær i morgen.

2 responses to “Utflukt

  1. Sjovt billede, vi har jo også små toiletter i børnehaverne, men det er da oplagt at IKEA tænker på kunderne med børn, så det er morsommere og rarere at tage derhen end andre steder. Det er længe siden, at jeg har været i IKEA, men nu får jeg lyst til at tage afsted.

    Du finder nok ud af at jernsengen er god.

  2. IKEA er en reise verdt, – i hvert fall synes vi det, men ikke for ofte. De har lekre møbler i skandinavisk design, flotte kjøkkenredskaper og lekre tekstiler. Det faktum at de er gode på å holde på kundene er for meg en del av det interessante. Hver minste detalj er gjennomtenkt, og til og med toilettene er laget for å sjarmere kundene. Først leder de oss gjennom utstillingen. Vi kjøper ingen ting, bare ser og blir inspirerte. Så blir vi litt sultne, og vips så er vi i restauranten. Maten er billig og god. Ungene kan drikke så mye saft eller brus de vil, det er bare å fylle på for samme pris. Så, når alle er mette og forsynte og mor og far har følelsen av at alt er billig, leder de oss ned i markedshallen. Her kan man selv forsyne seg med alt fra slikkepotter til møbler. Det flommer over av farger og lekkerheter. Blir de små ungene slitne, kan de leveres til morsomt barnepass, boltre seg i ballhuset eller se en film. Til slutt kommer betalingen, – og det er selvfølgelig et problem IKEA ikke kan komme utenom. Skal IKEA nå hovedmålet med all denne hyggen, må vi betale for det vi har plukket med oss, ofte i ren distraksjon. Etter at visakortet er trukket, kjenner mor og far at lommeboka har blitt litt øm, og far er sliten og gruer for hjemreisen. Og hva skjer da? Jo, man tilbys kaffe og wienerbrød for noen få kroner, og softisen kan ungene lage selv. Den er nesten gratis.

    Det er fasinerende hva de får til, – og de er bare så gode på det. At jeg er i målgruppen og vandrer ut med «bare» servietter og stearinslys til den nette sum av tusen kroner, – det må jeg leve med hvis jeg vil ha opplevelsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s