Regn og maling er ikke venner

På onsdag bestemte vi oss. Nå skulle det males. Lista er ganske lang i år, og det er på tide å komme i gang.

Male rekkverket på annekset
Male rekkverket på kjøkkenverandaen
Male rekkverket på den store verandaen
Male alle toppene av alle rekkverkene
Skrape og male østveggen
Skrape og male nordveggen
Skifte vannbrett med råte
Skifte tre råtne bord på nordveggen

Oj, oj – det er en del det. Som du ser av lista, fikk vi gjort en del på onsdag. Været var nydelig og vi kom i gang relativt tidlig og holdt på enda lenger.

Det blir en del rot når man maler: Stiger og gardintrapper, pensler og malingsspann, filler med white spirit, aviser med malingssøl – alt flytter akkurat mens man holder på. Planen var å fortsette dagen etter. Siden været var så strålende, regnet vi med at det ville fortsette sånn. Jeg trodde faktisk jeg hadde sett på værmeldingen også, men der må jeg huske feil. Da vi la oss om kvelden sto alt framme. I utemøblene lå ørtiørten puter av forskjellig slag. Vi skulle bare sove litt før vi grep til penslene igjen.

Det var jeg som våknet en eller annen gang om natten. Det regnet, – det stryrtregnet, – det var skybrudd, – himmelens sluser var fullstendig åpne. Vi kom oss på bena i en faderlig fart, og vi var sikkert et vakkert syn da vi splitter nakne sprang rundt ute for å samle inn puter og klær. Malingsrotet fikk stå.

Vi har skrapet mye av det som skal males, og bart treverk suger fort til seg vann. Vi liker å vente i hvert fall to – tre dager før vi maler etter regnvær. I går var været flott, men male kunne vi ikke. I stedet samlet vi sammen litt rot, og så gikk vi en fin tur. Det blåste friskt, og vi var enige om at det nok var tørt nok til at lørdagen skulle bli den nye arbeidsdagen.

Den gang ei. I natt våknet jeg av den kjente lyden igjen: Trommelom på taket. Det regnet. Så må det utsettes igjen. Akkurat nå skinner solen, men værmeldingene at det blir litt ustadig og varierende vær helt fram til neste fredag. Noen ville kanskje tro at vi er glade for å slippe å male, – men sånn er det ikke. Vi vil gjerne få jobben gjort. Det er tilfredsstillende. Dessuten er sånne arbeidsdager i ferien deilig. Vi er jo ikke betalt for å bedrive vedlikehold. Det betyr at vi kan ta pauser når vi vil, – lange lunsjpauser med bøker og brødskiver med egg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s