Ungene dro og regnet kom

Det ble ei flott ferieuke for ungene. Været har vært helt supert, og de har fått gjøre akkurat det småunger skal gjøre om sommeren. Den siste formiddagen ble tilbragt i dyp konsentrasjon om det viktige krabbefisket.

Bedre kan de nesten ikke ha det en varm sommerdag. Det er ikke så verst for oss voksne heller. Jeg tok med meg Dagbladet ut på brygga, så kunne jeg både gjøre det jeg aller helst ville, og samtidig passe på at ingen falt over bord.

Det er noen som er glade for at ungene ikke kommer på stranda i morgen, og det er krabbene. Etter et par timers opphold i bøtta, var de lykkelige over å bli satt fri. Siden vi holder dem i fangenskap midt i lunsjen deres, forer vi dem med skjell mens de er i bøtta. Kanskje de vet hva de gjør når de biter på agnet om og om igjen, dag etter dag. Men i morgen kan de i hvert fall ta fri.


Sommeren er ei sosial tid, og lørdagene er høysesong for fester. Litt lenger borte på stranda ble det feiret et eller annet jubileum. Her satt vi midt i det viktige krabbefisket, og der borte spilte de trompetfanfarer og skålte i høye glass.

Vi skulle også ha gjester. Et vennepar ringte og varslet sin ankomst. Det er deilig med gjester på hytta. Hjemme er det alltid så mye å stelle i stand, – av en eller annen grunn. På hytta er det alltid presentabelt, og mat har vi i fryseren. Ei lammestek ble tatt ut og slengt på grillen, noen poteter skåret i båter og en klase tomater forvandlet til salat. Vips så hadde vi deilig middag. Når vi skal ha gjester, så kaller M det fest. Da det bare var to gjester som ankom, ble M blodig fornærmet:

Er det bare to gjester? Det er vel ikke fest, vel!!!

Men det var det. Det er alltid fest å ha K og T på besøk.

Og så kom regnet, og det noe så inderlig. Det pøste ned, lynt og tordnet så det var en sommerfryd. Jeg elsker sånt vær.

I en dag eller to!!!!

I dag har de to små blitt hentet av mammaen sin. Jeg fortalte dem at jeg ikke hadde til hensikt å savne dem, – på ingen måte. Nå kan jeg lese avisa i fred og sove i samme seng som mannen min hver natt og hele natta! Og de kommer snart tilbake. Da de hadde dratt, sovnet jeg tvert.

Nå er vi hjemme en tur. Det er fordelen med å ha hytte så nær der vi bor. I morgen skal vi stelle litt i hagen og rydde litt hus.

Så drar vi ut på hytta igjen. Innen den tid har regnet forhåpentligvis reist videre, og sola stikker innom igjen.

Reklame

7 responses to “Ungene dro og regnet kom

 1. Hei hvem er disse to barna, foster barn eller er det norn dere passer for norn dere kjenner ? siden dere har dem så ofte

 2. Ble litt mange skrivefeil der men 😛

 3. Så kom der jo nogle dejlige sommerdage! Og der kommer flere.
  Lidt regn vil dog ikke skade her, og der kommer også regn de næste dage.
  Men man kan også fiske krabber mellem bygerne! Jeg kan næsten lugte
  hav, tang og tjæret træ, når jeg ser billedet af broen.

  Hvor er det søde billeder af de små charmetrolde:-)

 4. Visst er de to sjarmtroll, dax2, – men du verden så fredelig og deilig det er når de drar hjem. Nå kan de sjarmere noen andre et par dager 🙂

  Det er ungene som er våre venner, Inga, – og sine venner omgås man ofte 🙂

 5. Hvor er det dejligt at kigge ind på din sommerblog – ungerne er jeg helt vilde med. Jeg tror godt jeg ved hvem der nyder det mest 🙂

 6. Da vet du nok rett, Marianne. Da vi skulle legge oss i går, sa jeg til Thv at jeg kom til å savne å få en liten unge opp i senga om natten.

 7. Jeg kan følge ham -at mærke et barns umiddelbare spontane kram er noget af det største man kan opleve 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s