Morgenstund er tull i grunnen

Altså: Hver kveld legger jeg meg i dobbeltsengen. Når jeg våkner neste morgen har noe skjedd med min store mann. Han har blitt vekslet ut med to små mennesker. Hva som har skjedd i løpet av natten vet jeg ikke, men mannen finner jeg hel og sunn i en annen seng i huset. Det er ikke bare det. Våre dobbeltsenger er store, både hjemme og på hytta, men det hjelper ikke. M vil ligge helt, helt inntil meg. Hun presser meg ut mot kanten av sengen, og mine skuldre og nakke blir trykket sammen sånn at jeg våkner opp stiv og støl. På den andre siden av henne er det oceaner av plass, – likevel har hun frekkheten å vekke meg midt på natten for å fortelle meg at det er trangt.

I går sovnet begge ungene i dobbeltsenga. At ikke vi har tenkt på det før! Thv og jeg la oss på hvert vårt barnerom, – og hva skjedde? Ingen unger kom i løpet av natta, og alle sov glade og fornøyde til klokka åtte.

Hadde vi vært ordentlige mennesker fra møblerte hjem, ville vi selvfølgelig dekket et hyggelig frokostbord. Men sånne er vi altså ikke, i hvert fall har vi glemt det sånn til hverdags. I stedet flyter vi utover i stua alle sammen. Frokosten balanserer vi i sofaen eller på et armlene. Thv og jeg leser nettaviser og blogger, og ungene ser TV. I dag er det igjen Istid 2 Isbit 2. Den går de visst aldri lei!

Så har morgenstund kanskje litt gull i munnen likevel.

2 responses to “Morgenstund er tull i grunnen

  1. Å, det høres så godt ut.. Her sitter jeg og snikblogger på jobben og lurer på hvilket kaos som møter meg i dag, når jeg kommer hjem… Sannsynligvis er det ryddig i dag, etter mitt vulkanutbrudd i går. Men om to dager er alt glemt igjen. Men da er det bare en dag til til ferie. Så kanskje innsatsen (kraftanstrengelsen med akutt barneoppdragelse) var verdt det likevel, så kommer jeg meg nesten fram til ferien med rimelig ryddig hus?

  2. Lykke til, 9na. Jeg vet så godt hvordan du har det. Vi sørget for å ha huset hjemme ryddig og rent før vi flyttet ut hit. Da kan jeg nemlig formane poden som skal bo alene hjemme store deler av juli. Jeg vil gjerne komme hjem til et pent hus, – og jeg kan jo ikke be ham om å holde det ryddig hvis vi forlater det rotete.

    Gled deg til ferien. Her hos oss har sommerværet kommet med strandliv og det hele.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s