Nytt leketøy

Thv har hatt lyst på en sånn lenge, – veldig lenge. Men som med alt annet leketøy for barn, så koster det penger. Vi har pratet litt fram og tilbake om det, og Thv har hele tiden argumentert med at det er så nyttig. For noe sprøyt! Skulle vi ha en, så skulle vi i hvert fall være enige om at det er et leketøy; riktig nok et nyttig leketøy, men det er ren bonus.

Vi er enige. Det er et leketøy, og i dag har vi kjøpt leketøyet. Riktig nok valgte vi fjorårets modell. Den kostet 20% mindre enn årets. Funksjoner og alt er det samme som på den nyeste modellen, men designet er litt annerledes. Men hvor mye kan et design egentlig endre seg på et år? Det viktige for meg er at den er lett å betjene. Det er denne, og jeg tror allerede jeg kan bruke den.

Vi skal selvfølgelig bruke den til å finne veien sånn at vi ikke roter oss bort. Det er her nytten kommer inn. At vi ikke har for vane å rote oss bort, og at jeg er født med innebygd GPS forbigåes i stillhet. Men jeg har altså mine helt egne planer med nyanskaffelsen. Jeg har nemlig lest om Geocaching, og det høres så moro ut. Ideen går kort ut på at noen gjemmer en liten plastboks med en loggbok og noen småting et eller annet sted ute i naturen eller i en by. Så legges koordinatene ut på geocachings hjemmeside. Nå er det fritt fram for alle som vil å farte av sted for å finne skatten. Poenget er altså at man må ha en GPS, – og det har vi nå. Det er lagt ut sånne cacher over hele verden, og da jeg sjekket i dag, fant jeg ut at det er drøssevis av dem rundt i vårt fylke også.

Jeg bare måtte av sted med en gang. Vi forsøkte oss på den som ligger aller nærmest her vi bor, bare en km unna, faktisk, men den fant vi ikke. Dessuten var det folk der, og noe av poenget er at ingen andre skal se hva man finner. Men vi gir ikke opp. We’ll be back!

Så tok vi bilen og dro over til Blomsterøya. Riktig nok gikk broa opp, og vi måtte vente mens Balder passerte. Det gjorde ikke noe. Været var fint, og utsikten bedre.

Så var vi der, – eller i nærheten. Det var spennende å se hvor nær vi ville komme, og om vi i det hele tatt ville finne skatten.

Da GPS-en viste at vi var der vi skulle være, var det bare å begynne å lete. Det var ikke så lett som jeg hadde trodd. Innenfor et område på noen titalls kvadratmeter er det utrolig mange gjemmesteder, men plutselig så jeg den. Akkurat da kom en dame kjørende, og så måtte jeg late som ingen ting før jeg plukket den fram.

Jeg åpnet boksen. I lokket var det festet informasjon om hva dette er for noe. Boksen var liten, mindre enn jeg hadde trodd. Det er nok lurt at den er så liten som mulig. Det skal tross alt være mulig å stikke den vekk sånn at ikke den blir funnet ved en tilfeldighet og kanskje fjernet.

Denne boksen var stappfull av små duppedingser, og det er lett å se at det er barn involvert i denne leken. Sånn skal det bli hos oss også. I morgen flytter vi på hytta, og til uka skal C og M være hos oss. Gjett om vi skal på skattejakt i Østfold.

Vi skrev oss inn på loggremsa, og til tross for at denne boksen ble lagt ut 11. juni, hadde det allerede vært mange der før oss. Da vi kom hjem, gikk vi inn på geocaching. com og skrev en logg for akkurat denne posten. Det finnes også et nettsted for norske geocachere.

Vi kom oss ut på tur, og det er noe av poenget. Dagens tur var ikke akkurat for trim å regne, men det vil endre seg etter hvert. Mange av skattene krever at man tar seg en tur dypere inn i skog og mark.

Dette blir moro!

11 responses to “Nytt leketøy

 1. Hmm kanskje vi må ha gps??? Ikke nok å ha i båten???

 2. Det må dere. Utrolig morsomt. Og med touch screen er den jo så lett å bruke at unger kan betjene den. Gleder meg til å leke med den.

 3. Tak Hege, jeg havde helt glemt, at det var det, jeg gerne ville prøve. Mon der findes nogen i Østrig 🙂

 4. Det gjør det helt sikkert. Det er vanvittig mang av dem der ute. Og så kan du jo selv gjemme en i deres eget område.

 5. Å, er det sånn det er? Min kjære har nevnt dette her noen ganger, men jeg har egentlig aldri hørt skikkelig etter. Men, så moro da 😀 Vi har gps og turterreng, og dette skal vi jammen forsøke. Supert å aktivisere barna til vennene med også. Takk for flott info!

 6. Ups…..det var visst her jeg skulle ha skrevet den kommentaren, og ikke på innlegget under…..Sinkbaljen med blomstene i er forresten kjempekoselig ;-}

 7. Det er bare å komme i gang, Britt Åse. Jeg var litt vel kjapp i går, men det var et poeng for meg å finne min første cache samme dag som vi fikk GPS.

  Det spiller ingen rolle hvor du skriver, Sol, – jeg leser alt, jeg 🙂

 8. Tilbaketråkk: Aktiv dag « Livet leker

 9. Tilbaketråkk: To kirkegårder til påminnelse « Livet leker

 10. Tilbaketråkk: Septembersommer « Livet leker

 11. Tilbaketråkk: Amatørturist! « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s