Istanbul eller Warszawa?

Om en uke starter sommerferien. Vår sommerferie er lang, – veldig lang, og vi begynner ikke å jobbe igjen før midt i august. Hva gjør man så med så mange dager uten jobb? Jeg vet jeg burde være bare glad og takknemlig, – men selv om jeg har alle de gode forventningene, så vet jeg også at jeg blir litt deppers når vi har fri så lenge. Hva skal vi finne på? Det er deilig å sove, lese, spise, luke og gjøre ingen ting en uke eller to, – men så melder rastløsheten seg.

I år har vi ingen planer før 4. august. Da drar vi til Spania i en ukes tid. Hele juli har vi tenkt å være på hytta, og det blir garantert den beste delen av ferien. Likevel har vi litt rastløshet i kroppen sånn i begynnelsen av ferien. Det skjer lite i Oksrødkilen før i juli, og før det har vi mange dager fri. Kanskje setter vi oss i bilen og kjører en tre – fire dager nedover svenskeysten. Der ligger Gøteorg, og i den andre enden Köbenhavn, – en by som alltid er en reise verdt.

Sånn tror jeg det blir.

I overgangen september – oktober har vi også en uke fri. Da ungene flyttet hjemmefra ble vi enige om å bruke den uka til å se oss om i verden. Vi har ikke reist så forskrekkelig mye, og særlig de store byene venter på oss med lengsel og spenning. Vi har vært i London og Paris, Stockholm og Köbenhavn, Amsterdam og … – men det er jo ikke stort for to gamle mennesker. Fortsatt har vi mange hovedsteder og storbyer i vente: Roma, Wasrzawa, Madrid, Berlin og mange, mange fler.

I år har vi fått vår egen flyplass bare 20 minutters biltur hjemmefra. I dag har Thv surfet flyselskapene for å finne ut hvor vi kan reise derfra. Vi ble gledelig overrasket. Når ferien kommer, synes jeg ofte det er deilig å ha helgen hjemme, og dessuten skal M og C ofte være hos oss. Men resten av uken drar jeg mer enn gjerne på tur. Hvis vi reiser mandag og kommer hjem fredag i uke 40, kan vi komme til Istanbul for 5000 kroner eller til Warszawa for 1500 kroner tur og retur for oss begge to. 5000 kroner for eksotiske Istanbul! 1500 for Warszawa! Og det for begge to. Hvordan er det mulig!

Jeg luer på hvordan det er i Warszawa. Det må da være en by som har mye å by på. Og hvis vi bestiller nå, og det må vi hvis det skal bli så billig, så har vi nesten et halvt å år til å glede oss. Det er ofte det beste med en sånn tur. Da kan vil låne store, flotte bøker om byen, lese og se på bilder. Planlegge hva vi skal se, hvor vi skal bo, hva vi skal spise.

Jeg tror det blir Warszawa!

5 responses to “Istanbul eller Warszawa?

  1. LISBOA!!!

  2. Hoppestrikka

    Budapest!! Dit kommer du fra den «lokale» flyplassen. Var der i april. Kan utmerket godt gjentas!! Jeg hadde ikke hatt noe i mot å tilbragt ferien i Oksrødkilen heller! Det bringer gode minner fra barndommens herlige somre, ytterst ved Strømtangen. Fantastisk område! God sommerferie!

  3. Det ble Warzawa, Hoppestrikka, – men det kommer flere høstferier, og målet nå er å reise noen dager hvert år i uke 40. På den måten burde vi få se det meste.

  4. Tilbaketråkk: Flopper Rygge? « Livet leker

  5. Tilbaketråkk: Jeg er så gudsjammerlig kjedelig « Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s