En lørdagskveld i hagen

Utestua vår er nesten ferdig. Egentlig var det i kveld vi skulle innviet den med en liten grillfest, men så kom det kjølige været og vinden. Dumt av oss, kanskje, for da vi var ute i ettermiddag var det ganske lunt og fint. Sånn er det i en liten dal: Vinden får aldri skikkelig tak, og det er nesten alltid mulig å finne en varm krok. Clematisen har begynt å blomstre på utestueveggen, og det fineste er at den også blomstrer på innsiden av veggen.

Roser og peoner springer ut over hele hagen, og snart er det farger over alt. De største peonene sprang ut her om dagen, men de er nesten for tunge. Da de fikk litt regn på seg, bøyde de seg nesten helt ned til bakken.

Jeg plukker inn noen blomster og legger i en skål, men de varer ikke så lenge. Ute står de lenger, men da må det ikke blåser for sterkt. Kronbladene drysser som løv om høsten med en gang det begynner å blåse.

Sånn er det med de gule rosene også. De er vakre når de står i knopp, men så snart de har sprunget ut visner de med en gang. Heldigvis er de såkalt remonterende, så de blomster om og om igjen nesten hele sommeren.

De fleste rosene i hagen er røde eller rosa, og nå begynner det å bli mange av dem. Riktig nok dør et par av dem hver vinter, men jeg forsøker å plante fler enn dem som dør. Jeg vil fylle hele hagen med roser.

Kattene er strålende fornøyde med at vi er ute i hagen. De forstår ikke hvorfor vi ikke er like mye ute resten av året. Simring klenger seg på Thv uansett hvor han går. Bare se på det tilfredse smilet hennes. Meg snakker hun bare med når hun må. Jeg er da både kjekk og grei mot henne, men det er ikke meg hun er glad i. Det får jeg leve med.

Reklame

2 responses to “En lørdagskveld i hagen

  1. Warzawa!!! Var der en helg for ti år siden, en opplevelse! Reiser gjerne tilbake! Gamlebyen der er flott, bygd opp igjen etter krigen etter bidler og gamle tegninger.

  2. Takk for innspill på det, 9na. Vi nøler som vanlig, men nå må vi bestemme oss før helga er over. Plutselig er prisene doblet, og da er det ikke fullt så attraktivt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s