Stinn brakke på lekeplassen

Byen vår har fått en ny lekeplass. Den ligger i Kirkeparken ved siden av Domkirken på et sted der det før var plen. Fortsatt er det mange barnefamilier i sentrum, men det har vært få lekeplasser for de små. Nå har vi altså fått en riktig stor og fin en. Den er til glede for mange, men det har heller ikke manglet på sinte leserinnlegg i avisen. Enkelte mener at lekeplassen ødelegger det visuelle inntrykket av Kirkeparken. Visuelt meg her og visuelt meg der! Jeg har vokst opp i det grå huset du ser rett bak lekeplassen, og i alle mine barneår har jeg aldri sett så mange voksne og barn i parken på en gang. I hvert fall ikke på en hverdag. Det var rett og slett stinn brakke, og sånn har det vært hver dag siden parken åpnet. Den nye lekeplassen dekker tydeligvis et behov.

Det bygges og bygges i sentrum, og nesten alle leilighetene fylles opp av gamle mennesker. Snart ser sentrum ut som et gamlehjem. Hvis vi vil ha en blandet befolkning i sentrum av byen, må vi tilrettelegge for alle aldersgrupper. Parken fungerer aldeles glimrende.

Det var Inger og hennes små gutter som ringte til oss da vi satt midt i kålrulettene. Hun syntes vi skulle spise middag sammen på Flora, og så leke sammen. Middag hadde vis spist, men is og lek ble det. Og lekeplassen er virkelig flott. Midt på troner ei stor skute, på siden kommer et tog kjørende og så er det fullt opp av utfordrende lekeapparater rundt hele.

Den som har små barn verken sitter eller ligger stille lenge om gangen, – det fikk jeg også merke i dag. En gagne tille! ropte Anders om og om igjen. Fly mele!

One response to “Stinn brakke på lekeplassen

  1. Der er ikke noget som gode legepladser – dem kører man næsten efter. Og at høre barnelatter fra en legeplads giver altså så meget positivt i et byrum 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s