Praktisk på egen hånd

Det er ikke hver dag Thv kan jobbe på utestua. I morgen er det engelskeksamen for landets tiendeklassinger, og da skal alle pc-er være oppe å gå. Det betyr en lang kveld for Thv. Han har så vidt vært hjemme og spist litt, og så var det tilbake for å jobbe mer. Det er hans ansvar at alt går som smurt på eksamensdagene, og da må han smøre.

Men det er mye jeg kan gjøre alene. I dag har jeg spylt takplatene fra den gamle utestua. De skal brukes om igjen. Det er få ting som er mer motiverende enn å høytrykksspyle noe som er skikkelig skittent. Snakk om før og etter bilder.

I går fikk han opp nesten hele reisverket til bygget vårt. Vi fikk også løftet opp alle klatreplantene. De har ligget nede i et par uker nå, og jeg har vært litt redd for dem. Siden de har ligget med vranga ned, har alle blomsterknoppene havnet på det som nå er innsiden av stua. Plantekaoset består av en kaprifol, en klematis, en drue og en plante jeg ikke husker hva heter – en sak med hvite blomster. Selv om de ser litt pjuskete ut nå, er jeg sikker på at de kommer seg.

Deler av takbjelkene er også oppe. Planen er at taket er det neste som skal opp.

Det er fortsatt kaldt, men jeg hadde på meg varmedress og led ingen nød. Så fikk jeg luket litt i noen bed, plantet noen planter og til slutt la jeg meg rett ned på plenen og så på den grå himmelen, de grønne plantene og det kjære, kjære huset mitt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s