O Romeo,

O Romeo, but why are you named Romeo? Deny your father and refuse your name… Vi har hatt fokus på Shakespeare i engelsktimene. I dag var det framføring. Noen nøyer seg med å lese fra et ark. For andre er det alvor. De stiller med vakker musikk, flotte kostymer og har lært teksten utenat.

Og de framfører med innlevelse. Det er så en gammel, romantisk lærer får tårer i øynene: I take you and your word! Call me your love and I will be born again: from now on I will never be Romeo!

Tenk at de tør! Balkongscene eller ikke balkongscene, – vi er i et alminnelig klasserom, det er blendende dagslys, publikum er noen-og-femti medelever. Dine nærmester er det vanskeligste publikumet, heter det. Og likevel trår de til som om de sto på Nationalteateret: Lady, I swear by the beautiful moon.

O swear not by the moon, because the moon changes.

Etterpå fikk de applaus. Stor applaus!

3 responses to “O Romeo,

 1. Wow så vakkert du skriver om han som døde for 8 år siden litt lenger nede her… Og Romeo og Julie… Og hun med den flate magen… Fantastisk… Jeg har en datter i 10. klasse også (Cathrine, link på bloggen min til hennes)… Og hun gruer seg så sinnsvakt til eksamen… Og jeg også, jeg skal egentlig på kongress til Portugal den uken men vurderer å være hjemme. -Og tenk at du bor i Fredrikstad da! Jeg sitter per akkurat nå på hytta vår, i Fredrikstad… Har du sett meg frese rundt i Lille Blå i dag eller??? (Stikkord; Østsiden).

 2. Visst bor jeg i Fredrikstad, og jeg har hytte her også, – i Oksrødkilen. Du finner mange poster derfra her på siden. Bare klikk på mai, juni og juli fra i fjor.

  Når det gjelder eksamen, så har hun egentlig ikke noe å grue seg til. Skriftlig eksamen er som en tentamen, bare litt mer strukturert i de ytre rammene. Hun har hatt tentamen, og da fikk hun antagelig eksempeloppgavene fra Udir. (De har for øvrig fått mye kritikk, og søker du på udir her på siden, så finner du litt om det.) Hun trenger neppe deg til skriftlig eksamen, og du kan trygt reise til Portugal. Lærerne hennes vil gi henne den veiledningen hun trenger.

  Når det gjelder muntlig eksamen, er det litt annerledes. Her hos oss er den 12. juni, men det varierer noe. Til muntlig er det mye en mamma eller pappa (- eller tante eller onkel) kan brukes til. Da får hun nemlig 48 timer på å forberede et foredrag om et fagområde. Det er klart at flinke voksne kan gi mange gode tips her. Ikke minst er det viktig å få respons på framføringen som skal være på 20 minutter. Da sønnen min var oppe gjorde han først jobben selv. Så kom jeg med innspill og ideer, – noen av dem grep han fatt i. Det gikk kjempebra. Vi voksne er faktisk hakket mer kreative enn ungene noen ganger.

  Når det gjelder muntlig er det ofte noen nerver inkludert. De skal tross alt framføre foran en ukjent sensor, og mange er redde for å «drite seg ut» der og da. Det gjør de aldri. Nesten alle beholder karakteren sin, noen går opp og nesten ingen går ned. Det er faktisk en superspennende og morsom dag.

  Jeg gleder meg.

  Ha en fin helg.

 3. Jeg er imponert. Så flotte de er 😀 !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s