Hjelp jeg har Dahlia/georginer

I fjor kjøpte jeg flere georgineknoller. De ble satt i jorda og ga mengder av blomster. Da høsten kom ble knollene ristet for jord, lagt i tørre poser og plassert frostfritt i kjelleren. Men hva gjør jeg nå? Knollene er tatt opp. De ser tørre og elendige ut. Er det liv under rynkeskinnet?

Jeg vet at det er for tidlig å sette dem i jorda, – men er det noe jeg skal gjøre? De knollene jeg kjøpte i fjor hadde spirer da jeg satte dem. Skal disse gamle også spire først? Skal de ha noe vann? Når kan jeg sette dem ut?

Hjelp!

3 responses to “Hjelp jeg har Dahlia/georginer

 1. Annalovinda

  I år har jeg for første gang satt georginer til driving, da gjorde jeg følgende: 1 døgn i vann først, ned i potte og ut i lyset (i kaldbenk). Tidligere år har jeg bare satt de direkte fra kjeller og ned i jorda, bare pass på at du ikke setter de for dypt. 1 døgn i vann kan nok lønne seg uansett.
  Grunnen til at jeg i år har hatt de til driving er at tanten min sa at sneglene ikke liker georginer når de har blitt større, sneglene kan nemlig være veldig glad i spirene…
  Her på vestlandet har jeg satt de ut ca 1.mai, i år satte jeg de ut ca 10 april i drivbenk og hadde angst da det ble kuldegrader de første nettene, men det ser ut for at det har gått bra!
  Lykke til og håper du får like fint blomsterflor i år også!

 2. Takk skal du ha, Annalovinda. Jeg har ingen kaldbenk, men jeg legger dem i vann, putter dem i potte og så setter jeg dem ut når de har fått et blad eller to.

 3. Jeg graver min i bakken i morra. Direkte – uten viderverdigheter annet enn godt med vann før jeg dekker knollene. Jeg regner med at det går helt fint. Det tar sin tid før spirene kommer opp over overflaten, og til den tid er det forlengst slutt med nattefrost. Sjanser på at det blir 1-0 i kampen Britt Åse – Sneglene. Hirrhirr!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s