Her kommer ekornvottene

Både på mail og i kommentarfeltet er det mange som har bedt meg om oppskrift på ekornvottene jeg har vist bilder av her på bloggen. Men det er ikke så enkelt som dere tror. For det første har jeg tegnet av ekornet fra et par votter jeg så på en pandurokatalog. Det betyr at jeg har stjålet mønsteret, og da føles det litt på kanten å legge ut mønsteret her. Nå gjør jeg det likevel, og håper på tilgivelse. Opprinnelig strikket jeg vottene i barnestørrelse. Jeg har brukt heftet Selbustrikk fra Rauma Ullvarefabrikk (LVS-5). Jeg kan selvfølgelig ikke legge ut mønster derfra her på siden, men heftet er lett å få tak i.

På s 9 finnes en barnevott (Mønster nummer 10). Maskeantallet her passer noenlunde til ekornet, og jeg har strikket dem i Finullgarn og pinner nr 2.5. Bruker du tretråds garn og pinner nr 3 blir vottene selvfølgelig større. Det er på denne votten du finner den søte kona på tommelen, Aina.

På et senere tidspunkt strikket jeg et par ekornvotter til Therese. Hvilken oppskrift jeg brukte da, husker jeg ikke. Men hun har en liten hånd og fikk derfor en liten damevott.

Så ville datteren min ha et par. Hun heter Marthe, derfor finner dere en M øverst på votten. Den kan dere selvfølgelig bytte ut med en annen bokstav. Marthe har store hender, og måtte derfor ha en større vott. Mønsteret til den votten har jeg her. Som dere ser, mangler tommelen. Jeg brukte en gammel votteoppskrift som hadde samme maskeantall som denne votten, og så ble det bra.

Dette ble ganske rotete, men jeg håper dere kan bruke noe av det. Som dere ser er det ikke så enkelt som man skulle tro. Når jeg strikker sånne ting, mekker jeg det til på forskjellig måte. Jeg kombinerer flere oppskrifter og tilpasser det garntype og ikke minst størrelsen til den som skal ha votten.

Lykke til!

11 responses to “Her kommer ekornvottene

 1. Tror du jeg klarer å grave opp ei kone som kan strikke?

 2. Det spørs vel det i disse tider. Men du har jo en mamma som kan. Jeg tror dessuten jeg ville se etter andre kvaliteter før jeg spurte om hun kunne strikke: Et klokt hode, et varmt hjerte, et lyst sinn, gode omsorgsevner, energi og arbeidslyst, humoristisk sans og et par andre ting.

  Lykke til med gravinga 🙂

 3. Du gjør litt som meg du, når jeg har tegnet et mønster så er det bare meg selv som forstår det:-) Men med en god forklaring så går det greit å forstå.
  Jeg har sett vottene i bruk mange ganger kan jeg si deg.

 4. Så hyggelig, Judith. Jeg håper de som jaktet på oppskriften får noe nytte av dette.

 5. Tusen takk, du er kjempesnill som ordnet dette for oss.

 6. Bare hyggelig, Aina.

 7. Disse vottene ble skikkelig fine 🙂

 8. Tusen takk for at du er så snill å dele.Jeg har vært inn her mange ganger å titte på de flotte vottene du har strikket.

 9. tengte å prøve å strikke litt jeg ❤ de så veldig fine ut ❤

 10. Kjempefine votter! Jeg lurer på om jeg kan få lov til å bruke et av bildene dine (og linke til oppskriften din) i et blogginnlegg jeg holder på å skrive om ekorn?

 11. Hei Kathrine FF

  Så lenge du kreditterer meg, er det helt OK at du deler et bilde fra dette blogginnlegget, og lenke kan du gjøre så mye du vil med alt jeg har liggende ute. Jeg er bare glad for å få besøk på bloggen, særlig nå som jeg ikke skriver noe særlig lenger.

  Fortsatt god jul.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s