Forlagt yrkesetikk

Også i dag er avisene preget av familien Fritzels skjebne. Avisene fråtser i detaljer, og vi fråtser i aviser. Samtidig sier de som behandler familien at de bør skjermes mest mulig. Det høres like riktig og klokt ut som det er en umulighet. Det er alle omsorgspersonene rundt familien som nå har den viktige oppgaven det er å skjerme og verne denne familien. Når noe sånt skjer vil vi andre, folk flest, gjerne vite mest mulig. Vi er nysgjerrige, men det er ikke bare det. Saken sjokkerer oss, og vi trenger å få gjenopprettet en slags balanse som vi bare kan få hvis vi forstår litt mer av hva som har skjedd. Men det er jo ikke mitt og ditt informasjonsbehov som skal styre medieflommen. Omsorgen for de berørte burde telle aller mest. Likevel ser vi avisoverskrifer som den i Dagbladet i dag.

Hvordan kan en prest(!!!), som har vært nær innpå et av ofrene uttale seg på denne måten til avisene? Hvorfor gjør han det? Mener han at det tjener til offerets beste at verden får vite detaljer om hvor hovne leppene hennes var, hvor syk hun var? Hvor er hans yrkesetiske holdning? Hvor er taushetsplikten? Hvor er empatien?

One response to “Forlagt yrkesetikk

  1. Er det ønsket om å føle seg betydningsfull? Ønsket om noen minutter med berømmelse?
    Jeg er enig. Det er så smakløst Hege, jeg kan nesten ikke så sagt det. De som skal beskytte ofrene de selge seg en etter en ..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s