Gruppesex

Halv fem var klokka da jeg gikk ut fra skolen i dag. Egentlig hadde jeg håpet å få et streif av mild, varm vårluft. Sånn var det ikke, men det var vår, – uten tvil. Om det ikke var varmt, så var det mildt, og sola lå lavt over åkrene.

krokus.jpg

Både ville og plantede blomster har kommet opp for lenge siden, og kontrasten mellom de sterke fargene og det strie gresset fra i fjor forteller noe om tiden som har vært og tiden som skal komme.

gul.jpg

For bare noen få dager siden var det mye snø over alt, og det er nesten uforståelig at alle blomstene som var gjemt under snø og kulde bare kan riste av seg kuldegradene, rette stilken og være klare for en ny runde.

bekk.jpg

Broa vår fører fram til hovedinngangen, og under den går bekken vårstor før den renner ut i dammen. Selv om det er for tidlig i forhold til i fjor, fikk jeg en mistanke. Kanskje var det en lyd i lufta, en lyd jeg faktisk ikke hørte, men som var der likevel. Og ganske riktig, der var de. På avstand er det bare noen ujevnheter på vannflata, men jeg vet hva det er.

Froskene har kommet!

dam1.jpg dam2.jpg mange.jpg

Det er et skikkelig virilt vårtegn. Froskene returnerer til dammen sin med bare en tanke i hodet: De skal formere seg. De svømmer rundt og lager sine merkelige lyder, – og så parrer de seg og parrer seg og parrer seg.

haseg2.jpg haseg.jpg

Enten er de dårlige til å telle, eller så tar de det ikke så nøye. Hemningsløst, er ordet. Her var det rekkekopulasjon og gruppesex over et lavt froskelår. Kanskje det er effektivt, – de så i hvert fall ut til å ha det moro.

kopulasjon.jpg

Jeg trodde jeg hadde lært at froskene kommer tilbake på samme dato hvert år, men det kan ikke stemme. I fjor oppdaget jeg dem en dag etter at det verste rushet var over, men det var 12. april. Så har jeg lært feil.

Selv om det krydde og mymlet av dem, var de mest på ett sted inne ved bredden. I fjor kokte det over alt. Jeg tolker det dithen at dette er den gruppen som kom med første fly. Hvis jeg har rett, vil det være mange, mange flere i morgen.

Hvis så er tilfelle, skal jeg komme tilbake til saken.

tre1.jpg

7 responses to “Gruppesex

 1. Ja det har sikkert haft det moro, og artig var det å se alle bildene. Men om det kommer flere enn de du har sett, er det plass til dem da? På det ene bildet syns jeg det ser ut som om det nærmest myldrer av frosk:-)

 2. Jeg har egentlig ikke noget imord tusser – men jeg synes godt nok lige at der er en kénde for mage i den lille dam. Ydrrkkk…

  Men det er nogle superflotte billeder du har fået taget Hege 🙂 – du var da næsten ned i vandet, var du ikke? 😆

 3. Hehe – se, noen av dem smiler bredt, med halvlukkede øyne :-). Så heldig du er som har slikt noe i nærheten. Vi har en myr bakerst på tomta, og vi hadde forhåpninger til pytten der, men så har det skjedd noe med grunnforholdene, slik at pytten tørker helt inn når det er lite nedbør.

 4. Det er plass til mange fler, Judith, for de samlet seg ved bredden. Men det kom ikke fler dagen etter, så nå er det over for i år. Når de har gjort det de skal, så forsvinner de.

  Jeg var også fornøyd med bildene, Catarina.

 5. Tilbaketråkk: Den første gang, den første gang, gir mang en småting rang « Livet leker

 6. Tilbaketråkk: Froskarium | Livet leker

 7. Tilbaketråkk: Favntak | Livet leker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s