Over for denne gang

Da ferien begynte hadde min indre listenevrotiker planen klar for hele uka. Først og fremst skulle jeg ha ferie: besøke venner, lese bøker, se krim på TV, være ute i haven, sove litt lenger og alt det andre som gjør at man virkelig føler at det er ferie.

På lista sto både ferie- og fritidsoppgaver:

* Ta ut dobbeltvinduer og pusse vinduer

* Gjøre rent hele huset

* Skifte på sengene

* Besøke W i Oslo

* Stryke alt tøyet i strykekurven

* Stryke og henge opp stuegardinene

* Besøke sommartorpemigrantene

* Rense opp i blomsterbeddene

* Forberede forelesninger om Vietnamkrigen

* Rette og evaluere 40 artikler om PC-bruk i skolen

* Rette og evaluere 60 lange og 60 korte tekster med temaet Skam

Skolearbeidet hadde jeg regnet ut at ville ta omkring 20 timer hvis jeg skulle komme i mål, og det er vel litt overmodig å satse på så mange timers arbeid i en ferieuke. Men det viktigste er gjort. Skoleuka er planlagt og i boks, og jeg er godt i gang med rettingen, selv om jeg bare er halvveis i den tykkeste bunken. Jeg er vanligvis lynrask til å rette, og elevene får alltid tilbake prøver vi har hatt dagen etter prøvedagen. Med de lange tekstene er det annerledes. Nå i 10. klasse leverer hver elev inn to tekster, en på bokmål og en på nynorsk, hver gang de leverer. Med 60 unger i klassen sier det seg selv at det ikke er gjort i en håndvending. Heldigvis forstår elevene også det. Likevel venter og maser de hele tiden, og jeg kjenner at det ligger over meg.

Selv om jeg lager lister over alt som skal gjøres, så er det jo ikke alt som står der. Hus og hjem skal drives hver eneste dag. Det skal lages middag og handles inn. Heller ikke fører jeg opp hyggelige ting som å  spise middag sammen med mamma og senere i uka hos gode venner. Det meste av tiden går jo bort til ganske enkelt å leve.

Henrik har reist, og fortsatt er det noen timer igjen, og jeg vet ikke helt hva jeg skal prioritere. Jeg tror jeg først skal rette litt, og så bruke en time på strykekurven. Når jeg sitter foran TV i kveld kan jeg skrive av noen brev fra skipslegen.

Det fine er at ingen arbeidsoppgaver blir borte. Det er bare å føre dem opp på lista, stryke ut etter hvert og fortsette jobben litt etter litt.

I mål kommer jeg uansett aldri.

6 responses to “Over for denne gang

  1. Hege – for helvede da (sorry) jeg bliver helt forpustet over din liste – fik du overhovedet tid til dig selv?

  2. Gjett om, Marianne. Nesten hver kveld har vi sittet i sofaen og sett TV, vi har sovet lenge og vi har vært veldig sosiale. Meg er det ikke synd på, og du må huske at min ferie startet et par dager før mange andres. Vi går jo til ferie i palmehelgen.

    Nå håper jeg bare du har hatt det fint i sommerhuset.

  3. Hege, jeg tror du laver lidt sjov med det, gør du ikke? Men du har jo heldigvis haft lidt flere fridage end de fleste andre, og det hjælper jo på det. Vi har ikke fået lavet det, vi burde, jeg ville så gerne have været i haven, men der var for koldt og så kom der pludselig sne.

  4. Jeg lager vel ikke sjov av det, akkurat. Men jeg er faktisk en listenevrotiker, og listen min så i virkeligheten enda lenger ut enn dette. Som du ser er det mye jeg ikke har fått strøket ut, og det ble altså ikke gjort. Det betyr at vinduene i stuen ennå ikke har fått gardiner. Men det kommer.

  5. Din listenevrotiker! Nå skal det sies at når du sover lenge så er det til ti, så det er ikke rart du får mye ut av ferien:P
    Jeg skulle ønske ungdomskolelærerne mine var like pliktopfyllende, jeg husker for irriterende det var å få igjenn en prøve tre uker senere, man har kommet videre i faget og har ikke tid til å få med seg hva man ikke lærte sist.(Ikke det jeg er så flink til å gå gjennom gamle prøver selv:P)

  6. En prøve har jo flere mål, Henrik: Den tvinger elevene til å repetere stoffet en gang til, selv om de ikke har lyst. Så må de jobbe med stoffet på prøven, – og så kommer det viktigste, nemlig at man får den raskt tilbake og gjennomgår hva som er feil. Hvis noen da får en aha-opplevelse og endelig skjønner hva det dreier seg om, så kan de kanskje få en ny prøve. Da er det håp om at læringsmålene blir oppnådd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s